Ibrakadabra u ''Klubu 100'' PSŽ-a!

Najbolji fudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović ušao je u ’klub 100’ golovima koje je postigao u polufinalu Kupa protiv Sent Etjena.

Fudbal 10.04.2015 | 10:20
Ibrakadabra u ''Klubu 100'' PSŽ-a!

PSŽ je u polufinalu nadigrao Sent Etjen 4:1, a meč je prelomio upravo Šveđanin sa dva pogotka u poslednjih deset minuta utakmice.

Ibrahimović je do jubilarnog 100. pogotka stigao u 21. minutu kada je ’Svecima’ doneo vođstvo, a onda je upotpunio het-trik u finišu.

Zlatan je u Ligi 1 postigao 76 pogodaka, 9 je dodao u Kupu, 15 u evropskim takmičenjima, dok je u ostalim bio strelac još dva puta.

„Nije bitno ko je strelac, ali sam zahvaljujući timu stigao do 100. gola za PSŽ i srećan sam zbog toga. Možemo ostvariti nešto veliko ove sezone i priliku za prvi trofej imamo u subotu (finale Liga kupa protiv Bastije). Osvojili smo Trofej šampiona na startu sezone i nastavićemo da se trudimo“, rekao je Ibrahimović.

Šef struke Sent Etjena Kristof Galtier poručio je nakon poraza kako je Ibrahimović najbolji strani igrač koji je ikada nastupao u Francuskoj.

„On je najbolji stranac koji je ikada zaigrao u Francuskoj“, jasan je trener ekipe kojoj je Šveđanin ove sezone postigao ukupno devet pogodaka.

Parižani predvođeni Ibrom imaju šansu da ove sezone osvoje četvorostruku krunu – osim finala Liga kupa sa Bastijom igraju finale Kupa protiv Oksera, u prvenstvu se sa Olimpikom iz Liona bori za titulu, dok ga u četvrtfinalu Lige šampiona očekuje dvomeč sa Barselonom.

Komentari / 0

Ostavite komentar