Прелијепе или просјечне - како жене виде себе?

Занимљиво истраживање које је урадила компанија "Дове" и приказала у видео-снимку, показује нам како жене доживљавају себе, да ли чешће мисле да су прелепе или просечне?

Мода и љепота 09.04.2015 | 07:13
Прелијепе или просјечне - како жене виде себе?

Компанија је на улазе врата у пет тржних центара у Сан Франциску, Шангају, Њу Делхију, Лондону и Сао Паулу ставила два натписа: „Прелепа“ и „Просечна“, дајући посетитељкама могућност избора – да се сврстају у једну од ове две групе.

Оно што је посебно занимљиво, а што имамо прилику да видимо у видео-снимку, јесте да жене себе виде другачије него што их види окружење.

Чак 9.397 од 11.000 жена ушло је кроз врата са натписом „Просечна“, чак 84 посто њих има негативно мишљење о свом изгледу. Највише самопоуздања имале су жене у Аустралији, док се само четири одсто жена у целом свету изјашњава да су прелепе.

Многе жене су зажалиле због избора и што нису прошле кроз друга врата, јер је то значајно утицало на слику коју имају о свом изгледу.

„Било је баш незгодно суочити се тим избором – како видиш себе а како те заиста други виде, да ли се то поклапа. Направила сам избор и сада ћу о томе размишљати недељама, а можда и месецима“, рекла је једна Британка.

Снимак је део "Дове #ЦхоосеБеаутифул" кампање која за циљ има да натера жене да се добро замисле о томе како виде властито тело.

„Жене свакодневно доносе хиљаде одлука у вези са каријером, породицом и, да не заборавимо – собом. Да је лепа и јединствена, жена би требало да понавља сваки дан“, поручују из ове компаније.

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар