Турци могу да користе wц папир!

Верске власти у Турској одобриле су употребу тоалет папир за своје грађене, након забране која је трајала вековима!

Занимљивости 08.04.2015 | 21:43
 Турци могу да користе wц папир!

Турска Дирекција за верска питања објавила је фатву у којој се наводи да је сада прихватљиво у Турској користити тоалет папир за личну хигијену, али само ако нигде нема воде.

"Ако воду није могуће пронаћи за чишћење, могу да се користе и друга средства. Иако поједини сматрају да је папир непогодан материјал за чишћење, нема више проблема у његовом коришћењу", рекли су у Дирекцији.

Претходну забрану употребе wц папира у Турску увео је Када Ал Хајах, као и друга правила на који начин муслимани треба да врше нужду.

Та правила су конципирана пре проналаска wц папира, али и wц шоља. Према тим правилима, муслимани пре и после одласка у таолет морају да изговоре кратку молитву... За “чишћење” могу да користе воду, три камена или своју леву руку.

И пре него што је одобрена употреба тоалет папира у Турској поједини произвођачи почели су да праве "халал wц папир", пише "Раша тудеј".

Извор: Мондо

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

МА НИЈЕ ТО ТАКО

08.04.2015 19:51

Ма није ствар у папиру...ствар је у томе сто вецина људи не ради бразилску депилацију око ануса (латинска ријец)...и онда када се ти обрисес само папиром, без воде послије, а уколико је напољу вруце....сами се запитајте на ста то лици и која је то хигијена? По мени је тај папир број 1, а након њега обавезно опет под број 1. иде вода...знаци папир + вода комбинација...све остало је стварно гадно...мозес ти имати и пара и одијела и кравате и бити елегантан,ал ако цес се само обрисати сувим папиром...

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

09.04.2015 02:53

Како су само, ту "забрану" контролисали?

ОДГОВОРИТЕ