Turci mogu da koriste wc papir!

Verske vlasti u Turskoj odobrile su upotrebu toalet papir za svoje građene, nakon zabrane koja je trajala vekovima!

Zanimljivosti 08.04.2015 | 21:43
 Turci mogu da koriste wc papir!

Turska Direkcija za verska pitanja objavila je fatvu u kojoj se navodi da je sada prihvatljivo u Turskoj koristiti toalet papir za ličnu higijenu, ali samo ako nigde nema vode.

"Ako vodu nije moguće pronaći za čišćenje, mogu da se koriste i druga sredstva. Iako pojedini smatraju da je papir nepogodan materijal za čišćenje, nema više problema u njegovom korišćenju", rekli su u Direkciji.

Prethodnu zabranu upotrebe wc papira u Tursku uveo je Kada Al Hajah, kao i druga pravila na koji način muslimani treba da vrše nuždu.

Ta pravila su koncipirana pre pronalaska wc papira, ali i wc šolja. Prema tim pravilima, muslimani pre i posle odlaska u taolet moraju da izgovore kratku molitvu... Za “čišćenje” mogu da koriste vodu, tri kamena ili svoju levu ruku.

I pre nego što je odobrena upotreba toalet papira u Turskoj pojedini proizvođači počeli su da prave "halal wc papir", piše "Raša tudej".

Izvor: Mondo

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

MA NIJE TO TAKO

08.04.2015 19:51

Ma nije stvar u papiru...stvar je u tome sto vecina ljudi ne radi brazilsku depilaciju oko anusa (latinska rijec)...i onda kada se ti obrises samo papirom, bez vode poslije, a ukoliko je napolju vruce....sami se zapitajte na sta to lici i koja je to higijena? Po meni je taj papir broj 1, a nakon njega obavezno opet pod broj 1. ide voda...znaci papir + voda kombinacija...sve ostalo je stvarno gadno...mozes ti imati i para i odijela i kravate i biti elegantan,al ako ces se samo obrisati suvim papirom...

ODGOVORITE
Name

xy

09.04.2015 02:53

Kako su samo, tu "zabranu" kontrolisali?

ODGOVORITE