ЛШ: Пораз Партизана на опроштају од навијача, пораз и Радничког

Ватерполисти Партизана изгубили су у Београду од мађарског Солнока са 13:7 у оквиру осмог кола групе Б Лиге шампиона. Ватерполисти Радничког поражени су од Барселонете са 9:7 у осмом колу групе А Лиге шампиона и тако шансе за пласман на ’фајнал-сикс’ свели у домен теорије.

Остали спортови 08.04.2015 | 22:00
ЛШ: Пораз Партизана на опроштају од навијача, пораз и Радничког

’Црно-бели’ су раније изгубили шансе за пласман на завршни турнир, претрпели су очекивани шести пораз, док је Солнок седмим успехом направио одлучујући корак ка освајању првог места у групи.

На опроштају од домаћих навијача у овосезонској Лиги шампиона млади тим Партизана пружио је снажан отпор објективно квалитетнијем и много искуснијем ривалу, иако за ’црно-беле’ сусрет није имао такмичарски значај.

Изабраници Владимира Вујасиновића силовито су отворили меч, повели са са убедљивих 4:0 и чинило се да могу до изненађења.

Међутим, асови у мађарској екипи, међу којима су и српски репрезентативци Живко Гоцић, Милан Алексић и Стефан Митровић, постепено су хватали ритам и преузимали иницијативу, па су већ у другој четвртини изрешетали мрежу Слободана Сора за велики преокрет.

У наставку утакмице, Солнок је рутинском игром одржавао предност и у завршници само потврдио убедљив и заслужен тријумф.

Мандић и Јакшић су постигли по три гола за Партизан, док је Суботић додао један. Денеш Варга је уписао пет голова за Солнок, Мадараш и Вамош по два, а Гоцић, Алексић, Митровић и Данијел Варга по један.

У деветом колу Б групе Лиге шампиона Партизан 18. априла гостује дубровачком Југу, а Солнок дочекује берлински Шпандау.

Крагујевчанима је у том дуелу био потребан барем реми да би имали изгледне шансе за финални турнир, али после пораза држе четврто место на табели са девет бодова, два мање од Барселонете.

Раднички је одлично отворио репризу прошлогодишњег финала и стекао два гола вишка преко Ћирића и Вуксановића. Средином друге четвртине Крагујевчани су имали и плус три (5:2), међутим, шпански представник је одговорио серијом 3:0 и до одласка на велики одмор изједначио резултат (5:5).

Гости су се затим још једном вратили у вођство, али се испоставило да је то било и последњи пут. Барселонета је преко Перонеа и Еченикеа преокренула резултат и први пут повела на утакмици, али се Иван Басара постарао да тимови у одлучујућу деоницу уђу поравнати – 7:7.

Велика борба настављена је и у четвртој четвртини, али су се атаци на обе стране завршавали неуспешно, све до последњег минута, када је домаћин преко Епсањола и Перонеа дошао до целог плена.

Најефикаснији у победничком тиму био је Фелипе Пероне са три гола, а одлично су га пратили Алберт Еспањол и Марк Мингуел са два.

У крагујевачком тиму седморица играча постигла су по један погодак – Душан Марковић, Александар Ћирић, Иван Басара, Срђан Вуксановић, Никола Дедовић, Марко Ћук и Марко Петковић.

Последњу утакмицу у Лиги шампиона пред домаћом публиком Раднички игра 18. априла, против грчког Олимпијакоса.

Коментари / 0

Оставите коментар