LŠ: Poraz Partizana na oproštaju od navijača, poraz i Radničkog

Vaterpolisti Partizana izgubili su u Beogradu od mađarskog Solnoka sa 13:7 u okviru osmog kola grupe B Lige šampiona. Vaterpolisti Radničkog poraženi su od Barselonete sa 9:7 u osmom kolu grupe A Lige šampiona i tako šanse za plasman na ’fajnal-siks’ sveli u domen teorije.

Ostali sportovi 08.04.2015 | 22:00
LŠ: Poraz Partizana na oproštaju od navijača, poraz i Radničkog

’Crno-beli’ su ranije izgubili šanse za plasman na završni turnir, pretrpeli su očekivani šesti poraz, dok je Solnok sedmim uspehom napravio odlučujući korak ka osvajanju prvog mesta u grupi.

Na oproštaju od domaćih navijača u ovosezonskoj Ligi šampiona mladi tim Partizana pružio je snažan otpor objektivno kvalitetnijem i mnogo iskusnijem rivalu, iako za ’crno-bele’ susret nije imao takmičarski značaj.

Izabranici Vladimira Vujasinovića silovito su otvorili meč, poveli sa sa ubedljivih 4:0 i činilo se da mogu do iznenađenja.

Međutim, asovi u mađarskoj ekipi, među kojima su i srpski reprezentativci Živko Gocić, Milan Aleksić i Stefan Mitrović, postepeno su hvatali ritam i preuzimali inicijativu, pa su već u drugoj četvrtini izrešetali mrežu Slobodana Sora za veliki preokret.

U nastavku utakmice, Solnok je rutinskom igrom održavao prednost i u završnici samo potvrdio ubedljiv i zaslužen trijumf.

Mandić i Jakšić su postigli po tri gola za Partizan, dok je Subotić dodao jedan. Deneš Varga je upisao pet golova za Solnok, Madaraš i Vamoš po dva, a Gocić, Aleksić, Mitrović i Danijel Varga po jedan.

U devetom kolu B grupe Lige šampiona Partizan 18. aprila gostuje dubrovačkom Jugu, a Solnok dočekuje berlinski Špandau.

Kragujevčanima je u tom duelu bio potreban barem remi da bi imali izgledne šanse za finalni turnir, ali posle poraza drže četvrto mesto na tabeli sa devet bodova, dva manje od Barselonete.

Radnički je odlično otvorio reprizu prošlogodišnjeg finala i stekao dva gola viška preko Ćirića i Vuksanovića. Sredinom druge četvrtine Kragujevčani su imali i plus tri (5:2), međutim, španski predstavnik je odgovorio serijom 3:0 i do odlaska na veliki odmor izjednačio rezultat (5:5).

Gosti su se zatim još jednom vratili u vođstvo, ali se ispostavilo da je to bilo i poslednji put. Barseloneta je preko Peronea i Ečenikea preokrenula rezultat i prvi put povela na utakmici, ali se Ivan Basara postarao da timovi u odlučujuću deonicu uđu poravnati – 7:7.

Velika borba nastavljena je i u četvrtoj četvrtini, ali su se ataci na obe strane završavali neuspešno, sve do poslednjeg minuta, kada je domaćin preko Epsanjola i Peronea došao do celog plena.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Felipe Perone sa tri gola, a odlično su ga pratili Albert Espanjol i Mark Minguel sa dva.

U kragujevačkom timu sedmorica igrača postigla su po jedan pogodak – Dušan Marković, Aleksandar Ćirić, Ivan Basara, Srđan Vuksanović, Nikola Dedović, Marko Ćuk i Marko Petković.

Poslednju utakmicu u Ligi šampiona pred domaćom publikom Radnički igra 18. aprila, protiv grčkog Olimpijakosa.

Komentari / 0

Ostavite komentar