Чудо! Побједи и Парма, послије три мјесеца!

"Крсташи" су још једном осветлали образ, иако се једном ногом увелико налазе у Серији Б.

Фудбал 08.04.2015 | 21:20
Чудо! Побједи и Парма, послије три мјесеца!

Екипа Парме остварила је у заосталом мечу 24. кола против Удинезеа прву победу у Серији А још од 6. јануара, када је такође на свом стадиону савладала Фиорентину.

Резултат обе утакмице био је 1:0, а Парма је у међувремену банкротирала, морала да одложи два меча због логистичких проблема, док је у 10 одиграних сусрета забележила три ремија и седам пораза.

Победу над Удинезеом у среду увече донео јој је позајмљени фудбалер Порта Силвестре Варела, чији центаршут са левог крила у 70. минуту је прелетео све у казненом простору и преварио голмана Карнезиса.

"Крсташима" је то четврти тријумф из 28 првенствених утакмица, па са 13 освојених бодова (три су им одузета одлуком фудбалског савеза Италије) сада заостају 13 бодова за Аталантом на 17. позицији.

Девет кола пре краја сезоне, уз још један заостали меч, против Ђенове, шансе да Парма избори опстанак су у домену теорије, али ова победа им после 1:1 против Интера на Меаци даје велики подстрек пред гостовање лидера и актуелног шампиона, Јувентуса, у суботу од 18 часова.

Удинезе је са 34 бода на 13. месту, далеко и од Европе и од угрожених тимова. Другим речима, не треба се кладити на црно-беле...

Коментари / 0

Оставите коментар