Čudo! Pobjedi i Parma, poslije tri mjeseca!

"Krstaši" su još jednom osvetlali obraz, iako se jednom nogom uveliko nalaze u Seriji B.

Fudbal 08.04.2015 | 21:20
Čudo! Pobjedi i Parma, poslije tri mjeseca!

Ekipa Parme ostvarila je u zaostalom meču 24. kola protiv Udinezea prvu pobedu u Seriji A još od 6. januara, kada je takođe na svom stadionu savladala Fiorentinu.

Rezultat obe utakmice bio je 1:0, a Parma je u međuvremenu bankrotirala, morala da odloži dva meča zbog logističkih problema, dok je u 10 odigranih susreta zabeležila tri remija i sedam poraza.

Pobedu nad Udinezeom u sredu uveče doneo joj je pozajmljeni fudbaler Porta Silvestre Varela, čiji centaršut sa levog krila u 70. minutu je preleteo sve u kaznenom prostoru i prevario golmana Karnezisa.

"Krstašima" je to četvrti trijumf iz 28 prvenstvenih utakmica, pa sa 13 osvojenih bodova (tri su im oduzeta odlukom fudbalskog saveza Italije) sada zaostaju 13 bodova za Atalantom na 17. poziciji.

Devet kola pre kraja sezone, uz još jedan zaostali meč, protiv Đenove, šanse da Parma izbori opstanak su u domenu teorije, ali ova pobeda im posle 1:1 protiv Intera na Meaci daje veliki podstrek pred gostovanje lidera i aktuelnog šampiona, Juventusa, u subotu od 18 časova.

Udineze je sa 34 boda na 13. mestu, daleko i od Evrope i od ugroženih timova. Drugim rečima, ne treba se kladiti na crno-bele...

Komentari / 0

Ostavite komentar