Куп: Чукарички - Партизан у финалу!

Партизан победио и у Јагодини. У финалу Купа Србије први пут у историји састаће се Чукарички и Партизан.

Фудбал 08.04.2015 | 21:00
Куп: Чукарички - Партизан у финалу!

За разлику од "брђана", који ће се 20. маја на стадиону "Рајко Митић" први пут борити за трофеј у националном купу, црно-бели ће покушати да освоје 13. пехар у јубиларном 20. финалу.

Партизан је и у реванш мечу полуфинала, овај пут као гост, био бољи од Јагодине. После београдских 3:0, "парни ваљак" је на стадиону Под Ђурђевим брдом победио 2:0 (2:0).

Претње "ћурана" да ће без обзира на велики минус из првог меча скупо продати кожу и учинити све да пред својим навијачима направе сензацију, пале су у воду на почетку утакмице, када је Иван Шапоњић успео да постигне "првенац" за Партизан у сениорској конкуренцији.

Погодак у раној фази меча потпуно је растеретио оба тима, тако да се у наставку гледала утакмица без нервозе, грубих стартова, али ни претерано лепршава и ефикасна игра.

Шапоњић је већ у трећем минуту, после центаршута Николе Дринчића и асистенције Грегора Балажица, праверио Николу Перића и домаћину распршио снове да могу да трећег узастопног финала у Купу.

Играло се без већих прилика све до 27. минута када је напад Партизана у три потеза матирао одбрану Јагодине. Стефан Бабовић је дугом лоптом избацио у први план Шапоњића, а млади нападч несебично одиграо до Андрије Живковића, коме није било тешко да дуплира предност црно-белих.

Живко Живковић није имао пуно посла у првом делу, али је у наставку неколико пута одличним интервенцијама спасао гол Београђана.

Тренер Партизана Зоран Милинковић најавио је одређене, али не велике промене у тиму уочи утакмице са "ћуранима". С обзиром да "ваљку" у сусрет долазе суперлигашки дуели, који би могли много тога да реше у борби за титулу, претпостављало се да би нови шеф стручног штаба могао да одмори главне снаге. Партизан је, ипак, у прилично јаком саставу изашао на мегдан Јагодинцима.

Само су Никола Нинковић и Петар Грбић, двојица стартера на прошлим утакмицама, остали на клупи, а уместо њих прилику су добили Андрија Живковић и Дарко Брашанац.

Партизан је од доласка Милинковића забележио други тријумф и са много више самопоуздања дочекује сусрет са ОФК Београдом, 13. априла на Карабурми. Прилично сигурно су деловали црно-бели у Јагодини, али је таквом утиску у многоме допринео императив који је противник имао после прве утакмице и рано примљеног гола у реваншу.

Црно-бели, међутим, још увек су далеко од праве форме. Пред Милинковићем је још доста посла како би "затегао" тим и поправио све недостатке, посебно у одбрани која је неколико пута лако "испала" и дозволила ривалу да ситуације решева "један на један" са голманом Живковићем.

Партизан је на добром путу да испуни циљеве које је прво зацртала стара управа, а нова само потврдила. Велики корак ка "дуплој круни" је направљен, "ваљак" ће играти у финалу Купа и девет кола пре краја шампионата има пет бодова предности у односу на Црвену звезду.

Коментари / 0

Оставите коментар