Kup: Čukarički - Partizan u finalu!

Partizan pobedio i u Jagodini. U finalu Kupa Srbije prvi put u istoriji sastaće se Čukarički i Partizan.

Fudbal 08.04.2015 | 21:00
Kup: Čukarički - Partizan u finalu!

Za razliku od "brđana", koji će se 20. maja na stadionu "Rajko Mitić" prvi put boriti za trofej u nacionalnom kupu, crno-beli će pokušati da osvoje 13. pehar u jubilarnom 20. finalu.

Partizan je i u revanš meču polufinala, ovaj put kao gost, bio bolji od Jagodine. Posle beogradskih 3:0, "parni valjak" je na stadionu Pod Đurđevim brdom pobedio 2:0 (2:0).

Pretnje "ćurana" da će bez obzira na veliki minus iz prvog meča skupo prodati kožu i učiniti sve da pred svojim navijačima naprave senzaciju, pale su u vodu na početku utakmice, kada je Ivan Šaponjić uspeo da postigne "prvenac" za Partizan u seniorskoj konkurenciji.

Pogodak u ranoj fazi meča potpuno je rasteretio oba tima, tako da se u nastavku gledala utakmica bez nervoze, grubih startova, ali ni preterano lepršava i efikasna igra.

Šaponjić je već u trećem minutu, posle centaršuta Nikole Drinčića i asistencije Gregora Balažica, praverio Nikolu Perića i domaćinu raspršio snove da mogu da trećeg uzastopnog finala u Kupu.

Igralo se bez većih prilika sve do 27. minuta kada je napad Partizana u tri poteza matirao odbranu Jagodine. Stefan Babović je dugom loptom izbacio u prvi plan Šaponjića, a mladi napadč nesebično odigrao do Andrije Živkovića, kome nije bilo teško da duplira prednost crno-belih.

Živko Živković nije imao puno posla u prvom delu, ali je u nastavku nekoliko puta odličnim intervencijama spasao gol Beograđana.

Trener Partizana Zoran Milinković najavio je određene, ali ne velike promene u timu uoči utakmice sa "ćuranima". S obzirom da "valjku" u susret dolaze superligaški dueli, koji bi mogli mnogo toga da reše u borbi za titulu, pretpostavljalo se da bi novi šef stručnog štaba mogao da odmori glavne snage. Partizan je, ipak, u prilično jakom sastavu izašao na megdan Jagodincima.

Samo su Nikola Ninković i Petar Grbić, dvojica startera na prošlim utakmicama, ostali na klupi, a umesto njih priliku su dobili Andrija Živković i Darko Brašanac.

Partizan je od dolaska Milinkovića zabeležio drugi trijumf i sa mnogo više samopouzdanja dočekuje susret sa OFK Beogradom, 13. aprila na Karaburmi. Prilično sigurno su delovali crno-beli u Jagodini, ali je takvom utisku u mnogome doprineo imperativ koji je protivnik imao posle prve utakmice i rano primljenog gola u revanšu.

Crno-beli, međutim, još uvek su daleko od prave forme. Pred Milinkovićem je još dosta posla kako bi "zategao" tim i popravio sve nedostatke, posebno u odbrani koja je nekoliko puta lako "ispala" i dozvolila rivalu da situacije reševa "jedan na jedan" sa golmanom Živkovićem.

Partizan je na dobrom putu da ispuni ciljeve koje je prvo zacrtala stara uprava, a nova samo potvrdila. Veliki korak ka "duploj kruni" je napravljen, "valjak" će igrati u finalu Kupa i devet kola pre kraja šampionata ima pet bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu.

Komentari / 0

Ostavite komentar