Невил говори о ''истини'' Манчестер Ситија...

Некадашњи капитен Јунајтеда изјавио је да градски ривал има играчки квалитет, али не и менталитет да остане на врху.

Фудбал 11.04.2015 | 20:40
Невил говори о ''истини'' Манчестер Ситија...

Манчестер сити у понедељак се поразом од Кристал Паласа (2:1) вероватно опростио од снова о одбрани титуле првака Енглеске, што значи да ће ово за "грађане" бити сезона без иједног освојеног трофеја.

Сити је 10. јануара делио прво место на табели Премијер лиге са Челсијем, а сада је четврти, са девет бодова мање и утакмицом више, само седам кола пре краја сезоне.

У међувремену је елиминисан из Лиге шампиона, од Барселоне у осмини финала, а пре тога и из ФА купа, у четвртом колу од Мидлсброа на свом терену.

"Спутава их менталитет. Нису у стању да констатно праве успехе, а то је страшна истина за клуб тако великих амбиција. Када освојите титулу, следеће године морате да је браните са још већом жељом. Сити се једноставно попео на врх планине и пао са њега", рекао је Гери Невил, коментатор телевизије "Скај спортс".

"Грађани" су од последњих 14 утакмица у три такмичења изгубили чак седам.

"По именима су уз Челси најјачи у лиги и требало би да са њима воде 'мртву' трку за титулу. Међутим, њихови резултати су далеко испод очекиваног нивоа".

"Не могу даље од осмине финала Лиге шампиона, не могу да одбране титулу, у просеку су веома стари и јасно је да многи из садашњег састава неће бити ту следеће сезоне", додао је некадашњи дефанзивац и капитен тренутно трећепласираног Манчестер јунајтеда, који ће у недељу од 17 часова на Олд Трафорду имати прилику да "дотуче" градског ривала.

Невил сматра да је, индивидуално, највећа бољка Ситија игра по крилу, где Хезус Навас "не ради посао", као и у нападу, пошто Серхио Агуеро и Един Џеко, по његовом мишљењу, превише често не функционишу као складан тандем.

Гери Невил је целу каријеру провео у Манчестер јунајтеду, за који је од 1992. до 2011. године одиграо 602 званичне утакмице.

Са "црвеним ђаволима" је освојио осам титула у Премијер лиги, две Лиге шампиона, три ФА купа, два Лига купа, три Комјунити шилда, Интерконтинентални куп и Светско клупско првенство.

Тренутно је помоћник Роју Хоџсону у репрезентацији Енглеске.

Коментари / 0

Оставите коментар