Nevil govori o ''istini'' Mančester Sitija...

Nekadašnji kapiten Junajteda izjavio je da gradski rival ima igrački kvalitet, ali ne i mentalitet da ostane na vrhu.

Fudbal 11.04.2015 | 20:40
Nevil govori o ''istini'' Mančester Sitija...

Mančester siti u ponedeljak se porazom od Kristal Palasa (2:1) verovatno oprostio od snova o odbrani titule prvaka Engleske, što znači da će ovo za "građane" biti sezona bez ijednog osvojenog trofeja.

Siti je 10. januara delio prvo mesto na tabeli Premijer lige sa Čelsijem, a sada je četvrti, sa devet bodova manje i utakmicom više, samo sedam kola pre kraja sezone.

U međuvremenu je eliminisan iz Lige šampiona, od Barselone u osmini finala, a pre toga i iz FA kupa, u četvrtom kolu od Midlsbroa na svom terenu.

"Sputava ih mentalitet. Nisu u stanju da konstatno prave uspehe, a to je strašna istina za klub tako velikih ambicija. Kada osvojite titulu, sledeće godine morate da je branite sa još većom željom. Siti se jednostavno popeo na vrh planine i pao sa njega", rekao je Geri Nevil, komentator televizije "Skaj sports".

"Građani" su od poslednjih 14 utakmica u tri takmičenja izgubili čak sedam.

"Po imenima su uz Čelsi najjači u ligi i trebalo bi da sa njima vode 'mrtvu' trku za titulu. Međutim, njihovi rezultati su daleko ispod očekivanog nivoa".

"Ne mogu dalje od osmine finala Lige šampiona, ne mogu da odbrane titulu, u proseku su veoma stari i jasno je da mnogi iz sadašnjeg sastava neće biti tu sledeće sezone", dodao je nekadašnji defanzivac i kapiten trenutno trećeplasiranog Mančester junajteda, koji će u nedelju od 17 časova na Old Trafordu imati priliku da "dotuče" gradskog rivala.

Nevil smatra da je, individualno, najveća boljka Sitija igra po krilu, gde Hezus Navas "ne radi posao", kao i u napadu, pošto Serhio Aguero i Edin Džeko, po njegovom mišljenju, previše često ne funkcionišu kao skladan tandem.

Geri Nevil je celu karijeru proveo u Mančester junajtedu, za koji je od 1992. do 2011. godine odigrao 602 zvanične utakmice.

Sa "crvenim đavolima" je osvojio osam titula u Premijer ligi, dve Lige šampiona, tri FA kupa, dva Liga kupa, tri Komjuniti šilda, Interkontinentalni kup i Svetsko klupsko prvenstvo.

Trenutno je pomoćnik Roju Hodžsonu u reprezentaciji Engleske.

Komentari / 0

Ostavite komentar