Бекер: Нимало није лако бити тренер Новаку!

Легендарни немачки тенисер Борис Бекер рекао је да није лако тренирати Новака Ђоковића, али да је најважније то што воли да се такмичи.

Тенис 09.04.2015 | 12:00
Бекер: Нимало није лако бити тренер Новаку!

Бекер и Ђоковић су почели сарадњу на почетку прошле године, али је српски тенисер задржао Марјана Вајду у свом тиму и то се испоставило као добитна комбинација.

„Није лако тренирати Новака. Он је веома осетљив момак, чак више него ја. Има своје успоне и падове, али је најважније то што воли да тренира и да се такмичи. Веома је фокусиран и зато је толико добар“, нагласио је Бекер.

Бекер је у интервјуу за магазин „Бренд плус“ открио и како је дошло до сарадње са Ђоковићем.

„Новак ме је звао после УС Опена. Био је у Кини и изгубио је прво место на свету. Нашли смо се у Монте Карлу, лепо смо разговарали, видео сам како тренира, причао сам са члановима његовог тима и после осам недеља почели смо да причамо о тенису и ономе што ја могу да урадим“, истакао је Бекер.

Прослављени немачки тенисер је такође открио да је прошлогодишње финале Вимблдона, између Ђоковића и Роџера Федерера најбољи меч који је икада гледао. Бекер је то рекао у оквиру одговора о Рафаелу Надалу и Федереру.

„Рафин стриц Тони ми га је открио када је имао 15-16 година и од тада сам пратио његову каријеру. Импресивно је то шта он ради током меча. Дивим му се. Али, Роџер је тај који има све. Да не воли све подлоге, мислим да не би освојио толико трофеја. Његово финале Вимблдона са Ђоковићем прошле године је најбољи меч који сам гледао, а остала финала Грен слемова нису била толико лепа. Рафа и Новак морају да раде на одређеним елементима сервиса и волеја ако желе да достигну његов ниво“, открио је Бекер.

Коментари / 0

Оставите коментар