Beker: Nimalo nije lako biti trener Novaku!

Legendarni nemački teniser Boris Beker rekao je da nije lako trenirati Novaka Đokovića, ali da je najvažnije to što voli da se takmiči.

Tenis 09.04.2015 | 12:00
Beker: Nimalo nije lako biti trener Novaku!

Beker i Đoković su počeli saradnju na početku prošle godine, ali je srpski teniser zadržao Marjana Vajdu u svom timu i to se ispostavilo kao dobitna kombinacija.

„Nije lako trenirati Novaka. On je veoma osetljiv momak, čak više nego ja. Ima svoje uspone i padove, ali je najvažnije to što voli da trenira i da se takmiči. Veoma je fokusiran i zato je toliko dobar“, naglasio je Beker.

Beker je u intervjuu za magazin „Brend plus“ otkrio i kako je došlo do saradnje sa Đokovićem.

„Novak me je zvao posle US Opena. Bio je u Kini i izgubio je prvo mesto na svetu. Našli smo se u Monte Karlu, lepo smo razgovarali, video sam kako trenira, pričao sam sa članovima njegovog tima i posle osam nedelja počeli smo da pričamo o tenisu i onome što ja mogu da uradim“, istakao je Beker.

Proslavljeni nemački teniser je takođe otkrio da je prošlogodišnje finale Vimbldona, između Đokovića i Rodžera Federera najbolji meč koji je ikada gledao. Beker je to rekao u okviru odgovora o Rafaelu Nadalu i Federeru.

„Rafin stric Toni mi ga je otkrio kada je imao 15-16 godina i od tada sam pratio njegovu karijeru. Impresivno je to šta on radi tokom meča. Divim mu se. Ali, Rodžer je taj koji ima sve. Da ne voli sve podloge, mislim da ne bi osvojio toliko trofeja. Njegovo finale Vimbldona sa Đokovićem prošle godine je najbolji meč koji sam gledao, a ostala finala Gren slemova nisu bila toliko lepa. Rafa i Novak moraju da rade na određenim elementima servisa i voleja ako žele da dostignu njegov nivo“, otkrio je Beker.

Komentari / 0

Ostavite komentar