ЈСЛ: Пола лиге у четвртак, пола у понедељак!

Васкршњи празници изделили су 22. коло Јелен Суперлиге на пола. Четири утакмице биће одигране ове седмице, четири у понедељак.

Фудбал 09.04.2015 | 09:40
ЈСЛ: Пола лиге у четвртак, пола у понедељак!

Васкршњи празници и одлука да се на празнични викенд не игра суперлигашки фудбал "истумбала" је календар предстојећег кола.

Ове недеље, у четвртак - дан после реванша полуфинала Купа, биће одигране четири утакмице, а наредне четири у понедељак, на почетку седмице "вечитог дербија".

У четвртак ће се играти у Крагујевцу (Раднички - Доњи Срем), Нишу (Раднички - Спартак), Београду (Звезда - Борац) и у Новом Саду (Војводина - Напредак).

Очекивано, највише пажње изазваће дуел у Љутице Богдана, где ће црвено-бели дочекати Чачане, у последњој провери пред дерби - меч сезоне. Тренер Звезде Ненад Лалатовић упозорио је да су "зебре" већи део бодова освојили на гостовањима.

"Имају јако добре појединце, а ту мислим на Крунића, Зеца, Ожеговића... Да не набрајам све. Наш циљ се зна, играмо на 'Маракани'. Терен је велики и иза наших леђа биће много простора, али ми морамо и играћемо на гол више. Јако је битно да поправимо реализацију и да искористимо једну од прве две шансе које створимо. У Новом Пазару смо направили кикс и права на грешку више немамо. Не преостаје нам ништа осим да победимо", поручио је тренер Звезде.

Тренер Борца Богић Богићевић оценио је да његов тим гостује на највећем стадиону у јако тешком тренутку.

"Основни циљ у припреми меча био нам је психолошки опоравак после шокантног пораза од Младости. Знамо коме путујемо на ноге и чињеница је да су Београђани апсолутни фаворити у сутрашњем мечу. То, наравно, не значи да се унапред предајемо, јер сматрам да је наступ на нашем највећем стадиону довољан мотив за сваког играча да пружи максимум. Вребаћемо своју шансу из прикрајка, а све осим пораза био би велики успех за Борац", поручио је тренер Чачана.

Сат касније, у Новом Саду Војводина ће покушати да други пут победи овог "пролећа" на свом стадиону. Под вођством новог-старог тренера Златомира Загорчића прошлог викенда победила је Спартак у Суботици (1:0), а сада је циљ јасан - славље на "Карађорђу".

За сада је сигурно да црвено-бели дрес неће обући и даље повређени Мијат Гаћиновић, због проблема са лигаментима.

"Знају се наше амбиције и сигурно ћемо играти на победу. Напредак, према мом мишљењу, не заслужује позицију на којој се налази, јер има доста инвидуалаца који су стварно квалитетни играчи", поручио је Загорчић.

Гости из Крушевца долазе после серије јако лоших резултата и игара. Овог пролећа одиграли су шест мечева и четири пута изгубили. Тренер Славко Матић под великим је притиском, као и цео тим, коме очигледно престоји борба за опстанак.

"Показали смо добре игре у претходним утакмицама. Нажалост, резултат је изостао, али нас то није пореметило. Атмосфера у тиму је одлична, радимо добро и пуни смо самопоуздања. Одлазимо у Нови Сад и Мислим да се можемо вратити непоражени. Што се тиче резултата, морамо бити стрпљиви и морамо веровати у свој рад. Претходних шест утакмица играла су и тројица омладинаца. Не може се очекивати више", објаснио је Матић.

Војводина и Напредак одиграли су укупно 37 мечева. Воша је победила 26 пута, два пута је било нерешено, уз гол разлику 71:31.

Парови 21. кола:

у четвртак

Раднички 1923 - Доњи Срем (15.30) судија: Срђан Обрадовић
Раднички Ниш - Спартак (15.30) Милан Јеремић
Црвена звезда - Борац (17.00) Дејан Анђелковић
Војводина - Напредак (18.00) Срђан Јовановић

у понедељак

Младост - Вождовац 15.30
Јагодина - Нови Пазар 15.30
ОФК Београд - Партизан 16.00
Чукарички - Рад 18.00

ТАБЕЛА: Партизан 50, Црвена звезда 45, Чукарички 40, Војводина 37, Нови Пазар 33, ОФК Београд 32, Рад 31, Јагодина 30, Младост 26, Спартак 24, Борац 20, Напредак 20, Доњи Срем 20, Раднички Ниш 19, Вождовац 18, Раднички 1923 14.

Коментари / 0

Оставите коментар