JSL: Pola lige u četvrtak, pola u ponedeljak!

Vaskršnji praznici izdelili su 22. kolo Jelen Superlige na pola. Četiri utakmice biće odigrane ove sedmice, četiri u ponedeljak.

Fudbal 09.04.2015 | 09:40
JSL: Pola lige u četvrtak, pola u ponedeljak!

Vaskršnji praznici i odluka da se na praznični vikend ne igra superligaški fudbal "istumbala" je kalendar predstojećeg kola.

Ove nedelje, u četvrtak - dan posle revanša polufinala Kupa, biće odigrane četiri utakmice, a naredne četiri u ponedeljak, na početku sedmice "večitog derbija".

U četvrtak će se igrati u Kragujevcu (Radnički - Donji Srem), Nišu (Radnički - Spartak), Beogradu (Zvezda - Borac) i u Novom Sadu (Vojvodina - Napredak).

Očekivano, najviše pažnje izazvaće duel u Ljutice Bogdana, gde će crveno-beli dočekati Čačane, u poslednjoj proveri pred derbi - meč sezone. Trener Zvezde Nenad Lalatović upozorio je da su "zebre" veći deo bodova osvojili na gostovanjima.

"Imaju jako dobre pojedince, a tu mislim na Krunića, Zeca, Ožegovića... Da ne nabrajam sve. Naš cilj se zna, igramo na 'Marakani'. Teren je veliki i iza naših leđa biće mnogo prostora, ali mi moramo i igraćemo na gol više. Jako je bitno da popravimo realizaciju i da iskoristimo jednu od prve dve šanse koje stvorimo. U Novom Pazaru smo napravili kiks i prava na grešku više nemamo. Ne preostaje nam ništa osim da pobedimo", poručio je trener Zvezde.

Trener Borca Bogić Bogićević ocenio je da njegov tim gostuje na najvećem stadionu u jako teškom trenutku.

"Osnovni cilj u pripremi meča bio nam je psihološki oporavak posle šokantnog poraza od Mladosti. Znamo kome putujemo na noge i činjenica je da su Beograđani apsolutni favoriti u sutrašnjem meču. To, naravno, ne znači da se unapred predajemo, jer smatram da je nastup na našem najvećem stadionu dovoljan motiv za svakog igrača da pruži maksimum. Vrebaćemo svoju šansu iz prikrajka, a sve osim poraza bio bi veliki uspeh za Borac", poručio je trener Čačana.

Sat kasnije, u Novom Sadu Vojvodina će pokušati da drugi put pobedi ovog "proleća" na svom stadionu. Pod vođstvom novog-starog trenera Zlatomira Zagorčića prošlog vikenda pobedila je Spartak u Subotici (1:0), a sada je cilj jasan - slavlje na "Karađorđu".

Za sada je sigurno da crveno-beli dres neće obući i dalje povređeni Mijat Gaćinović, zbog problema sa ligamentima.

"Znaju se naše ambicije i sigurno ćemo igrati na pobedu. Napredak, prema mom mišljenju, ne zaslužuje poziciju na kojoj se nalazi, jer ima dosta invidualaca koji su stvarno kvalitetni igrači", poručio je Zagorčić.

Gosti iz Kruševca dolaze posle serije jako loših rezultata i igara. Ovog proleća odigrali su šest mečeva i četiri puta izgubili. Trener Slavko Matić pod velikim je pritiskom, kao i ceo tim, kome očigledno prestoji borba za opstanak.

"Pokazali smo dobre igre u prethodnim utakmicama. Nažalost, rezultat je izostao, ali nas to nije poremetilo. Atmosfera u timu je odlična, radimo dobro i puni smo samopouzdanja. Odlazimo u Novi Sad i Mislim da se možemo vratiti neporaženi. Što se tiče rezultata, moramo biti strpljivi i moramo verovati u svoj rad. Prethodnih šest utakmica igrala su i trojica omladinaca. Ne može se očekivati više", objasnio je Matić.

Vojvodina i Napredak odigrali su ukupno 37 mečeva. Voša je pobedila 26 puta, dva puta je bilo nerešeno, uz gol razliku 71:31.

Parovi 21. kola:

u četvrtak

Radnički 1923 - Donji Srem (15.30) sudija: Srđan Obradović
Radnički Niš - Spartak (15.30) Milan Jeremić
Crvena zvezda - Borac (17.00) Dejan Anđelković
Vojvodina - Napredak (18.00) Srđan Jovanović

u ponedeljak

Mladost - Voždovac 15.30
Jagodina - Novi Pazar 15.30
OFK Beograd - Partizan 16.00
Čukarički - Rad 18.00

TABELA: Partizan 50, Crvena zvezda 45, Čukarički 40, Vojvodina 37, Novi Pazar 33, OFK Beograd 32, Rad 31, Jagodina 30, Mladost 26, Spartak 24, Borac 20, Napredak 20, Donji Srem 20, Radnički Niš 19, Voždovac 18, Radnički 1923 14.

Komentari / 0

Ostavite komentar