ЕЛ најава: Звезда - ПАО за крај!

Црвено-бели хоће да на најлепши начин заврше учешће у Евролиги 2014/15 - победом против шестоструког шампиона Европе. "Ти мечеви су увек неизвесни. Хоћемо тријумф", каже Дејан Радоњић.

Кошарка 09.04.2015 | 09:00
ЕЛ најава: Звезда - ПАО за крај!

Пионир ће у четвртак бити домаћин још једног спектакла. Звезда се опрашта од Евролиге утакмицом против Панатинаикоса, на коју су Атињани стигли са императивом победе.

За домаћина, меч против шампиона Грчке нема резултатски значај за црвено-беле, али није потребно истицати колико црвено-бели хоће тријумф против тима који их је силно задужио.

Прошле сезоне, на истом месту, ПАО је славио у продужетку, па победио Звезду у Атини, иако су Београђани водили четири минута пре краја. Ове године, меч у Грчкој изузетно је личио на претходни, с тим да је био још драматичнији.

ПАО је водио 22 поена предности, па је Звезда преокренула и четири минута пре краја имала предност 65:60 и лопту у рукама. Међутим, "Грци" су поново славили.

Да ли је време да тим Дејана Радоњића коначно баци навијачима поклони зелени скалп?

"Ми хоћемо да савладамо Панатинаикос и да завршимо овај циклус на најбољи могући начин. То је оно чиме се ми бавимо и оно на чему базирамо овај меч . Знамо да су мечеви са Панатинаикосом увек били неизвесни. На нама је да будемо најбољи могући", рекао је тренер Звезде у најави утакмице.

Панатинаикосу би победа осиграла место у плеј-офу, с тим да би даље могао и ако изгуби, али му је за такав сценарио потребна и победа Макабија у Берлину, против Албе коју води Саша Обрадовић.

Немачки представник славио је у прошлом колу баш у Атини и тако закомпликовао борбу три тима за преостале две "карте" из Групе Е.

"Сматрам да је Панатинаикос, ако се изузме меч са Албом, направио одличан посао. Сигурно да су због тог пораза у ситуацији да меч са нама за њих има велику важност. Поседују огромно искуство, не треба заборавити да нам долази и Демаркус Нелсон. Ми играмо меч који је за нас битан, играмо против тима који је толико пута био најбољи у Европи. Та мотивација је ван неке анализе. Знамо шта нас очекује у плејофу, али је фокус да одиграмо најбољи могући меч", додао је тренер Звезде.

Циљ његовог тима је јасан.

"Ми желимо да савладамо Панатинаикос и да завршимо овај циклус на најбољи могући начин. То је оно чиме се ми бавимо и оно на чему базирамо овај меч . Знамо да су мечеви са Панатинаикосом увек били неизвесни. На нама је да будемо најбољи могући", подвукао је Дејан Радоњић.

Утакмица ће почети у 20.45 часова, капије хале Пионир биће отворене два сата пре утакмице.

"Велики резултат направили смо пласманом у Топ 16 фазу, где смо одиграли 14 одличних утакмица. Сада можемо да крунишемо тај свој наступ", закључио је тренер Звезде.

Дејан Радоњић говорио је и о томе да је и ове године добио награду намењену најбољем тренеру АБА лиге.

"Веома сам почаствован наградом. Она је последица великог рада од самог старта. Били смо први, на крају смо завршили са само два пораза. Последица је огромне посвећености, играча, стручног штаба и свих у клубу. Тако морао да наставимо и до краја сезоне", изјавио је шеф струке црвено-белих.

Коментари / 0

Оставите коментар