EL najava: Zvezda - PAO za kraj!

Crveno-beli hoće da na najlepši način završe učešće u Evroligi 2014/15 - pobedom protiv šestostrukog šampiona Evrope. "Ti mečevi su uvek neizvesni. Hoćemo trijumf", kaže Dejan Radonjić.

Košarka 09.04.2015 | 09:00
EL najava: Zvezda - PAO za kraj!

Pionir će u četvrtak biti domaćin još jednog spektakla. Zvezda se oprašta od Evrolige utakmicom protiv Panatinaikosa, na koju su Atinjani stigli sa imperativom pobede.

Za domaćina, meč protiv šampiona Grčke nema rezultatski značaj za crveno-bele, ali nije potrebno isticati koliko crveno-beli hoće trijumf protiv tima koji ih je silno zadužio.

Prošle sezone, na istom mestu, PAO je slavio u produžetku, pa pobedio Zvezdu u Atini, iako su Beograđani vodili četiri minuta pre kraja. Ove godine, meč u Grčkoj izuzetno je ličio na prethodni, s tim da je bio još dramatičniji.

PAO je vodio 22 poena prednosti, pa je Zvezda preokrenula i četiri minuta pre kraja imala prednost 65:60 i loptu u rukama. Međutim, "Grci" su ponovo slavili.

Da li je vreme da tim Dejana Radonjića konačno baci navijačima pokloni zeleni skalp?

"Mi hoćemo da savladamo Panatinaikos i da završimo ovaj ciklus na najbolji mogući način. To je ono čime se mi bavimo i ono na čemu baziramo ovaj meč . Znamo da su mečevi sa Panatinaikosom uvek bili neizvesni. Na nama je da budemo najbolji mogući", rekao je trener Zvezde u najavi utakmice.

Panatinaikosu bi pobeda osigrala mesto u plej-ofu, s tim da bi dalje mogao i ako izgubi, ali mu je za takav scenario potrebna i pobeda Makabija u Berlinu, protiv Albe koju vodi Saša Obradović.

Nemački predstavnik slavio je u prošlom kolu baš u Atini i tako zakomplikovao borbu tri tima za preostale dve "karte" iz Grupe E.

"Smatram da je Panatinaikos, ako se izuzme meč sa Albom, napravio odličan posao. Sigurno da su zbog tog poraza u situaciji da meč sa nama za njih ima veliku važnost. Poseduju ogromno iskustvo, ne treba zaboraviti da nam dolazi i Demarkus Nelson. Mi igramo meč koji je za nas bitan, igramo protiv tima koji je toliko puta bio najbolji u Evropi. Ta motivacija je van neke analize. Znamo šta nas očekuje u plejofu, ali je fokus da odigramo najbolji mogući meč", dodao je trener Zvezde.

Cilj njegovog tima je jasan.

"Mi želimo da savladamo Panatinaikos i da završimo ovaj ciklus na najbolji mogući način. To je ono čime se mi bavimo i ono na čemu baziramo ovaj meč . Znamo da su mečevi sa Panatinaikosom uvek bili neizvesni. Na nama je da budemo najbolji mogući", podvukao je Dejan Radonjić.

Utakmica će početi u 20.45 časova, kapije hale Pionir biće otvorene dva sata pre utakmice.

"Veliki rezultat napravili smo plasmanom u Top 16 fazu, gde smo odigrali 14 odličnih utakmica. Sada možemo da krunišemo taj svoj nastup", zaključio je trener Zvezde.

Dejan Radonjić govorio je i o tome da je i ove godine dobio nagradu namenjenu najboljem treneru ABA lige.

"Veoma sam počastvovan nagradom. Ona je posledica velikog rada od samog starta. Bili smo prvi, na kraju smo završili sa samo dva poraza. Posledica je ogromne posvećenosti, igrača, stručnog štaba i svih u klubu. Tako morao da nastavimo i do kraja sezone", izjavio je šef struke crveno-belih.

Komentari / 0

Ostavite komentar