Бијељина: Апел за легализацију објеката

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић позвао је данас власнике око 7.000 бесправно изграђених објеката у граду да до 24. маја поднесу захтјев за њихову легализацију.

Република Српска 08.04.2015 | 14:11
Бијељина: Апел за легализацију објеката

Мићић је на конференцији за новинаре рекао да су међу нелегалним објектима три зграде, од којих је једна у надлежности ресорног министарства.

"У Бијељини је нелегална изградња заустављена прије 10 година и највећи број објеката који још треба да буду легализовани су приватне куће расељеног становништва, изграђене након рата", истакао је Мићић.

Он је додао да су власници бесправно изграђених објеката у Бијељини ослобођени и плаћања захтјева за легализацију, који кошта 100 КМ.
Начелник градског Одјељења за просторно уређење Игор Остојић рекао је новинарима да је до сада поднесено око 2.000 захтјева за легализацију.

Према његовим ријечима, у интересу је власника нелегалних објеката и градске управе да се у предвиђеном року поднесе захтјев и почне процес легализације, за који постоје бројне погодности и олакшице, међу којима је плаћање на 12 рата.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ЖИКА

08.04.2015 12:56

МИЋО, БИ НАРОД ПОДНИО ЗАХТЈЕВЕ А НЕМА, НЕМА, НЕМА ПАРА, ЈЕЛ ВАМ ТРЕБА ТО ПО КО ЗНА КОЈИ ПУТ ГОВОРИТИ!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

08.04.2015 12:58

Прије више од три године сам поднио захтјев за легализацију. До данашњег дана урбанизам ништа није урадио. А и како ће кад су сви отишли у политику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац ИЗБЈЕГЛИЦА

08.04.2015 15:15

Ја поднио и платио ових сто км и никад ником ниста, битно је да су ми узели стојанку!

Name

Опструкција

08.04.2015 16:22

Од стране Остојица као нацелника,његово незнање струке,затим његов политички ангазман као народног посланика у скупстини Српске су одраз тоталног нерада у урбанизму. Ово сто он (не)ради је незабиљезено у Бијељини како постоји као град. Он не смије без Миће ниста урадити а њима двојици као доказаним неспособњаковицима изгледа да овакво стање и одговара. Бијељина је под овом власцу унистена, Мијо купио зени мерцедеса па га паркирао пред градску управу и хвали се запосленима како се поновио, то је само један у низу скупих аутомобила којима располазе овај цувар градске касе. Пропаст људи, бојим се да је сазрело вријеме за велики протест са несагледивим последицама пред градском управом јер ови канцеларијски пацови це нас тотално унистити. Народ Српски није ни свјестан ста они раде, они висе помазу муслиманима него Србима а вазе као српски националисти.Јања је на последњим изборима гласала за Мицу а он између осталих услуга које им цини, дозволио и промјену назива улица у Јањи.Нек га је срам и стид погинулих и инвалида из рата за Српску, па и он сам је био комадант на Мајевици управо у борби против ових јањараца којима цини услуге. Поново она стара у рату добијемо а у миру губимо због неспособних и корумпираних Срба-несрба !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Легаломанија

08.04.2015 16:23

Па уставни суд је понистио одредбе закона о уредјењу простора које се односе на легализацију ста цемо сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран..

09.04.2015 06:48

НАРОД ЈАДНИ НЕМА ПАРА.ЛЕГАЛИЗАЦИЈА ТРЕБА ДА БУДЕ МИНИМАЛНА, СИМБОЛИЧНА, ПА БИ НАРОД ИЗАШАО У ВЕЋЕМ БРОЈУ.А О ВИ ДИГЛИ ЦЈЕНЕ КАО ДА ЛЕГАЛИЗУЈЕШ У БЕРЛИНУ.