Bijeljina: Apel za legalizaciju objekata

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić pozvao je danas vlasnike oko 7.000 bespravno izgrađenih objekata u gradu da do 24. maja podnesu zahtjev za njihovu legalizaciju.

Republika Srpska 08.04.2015 | 14:11
Bijeljina: Apel za legalizaciju objekata

Mićić je na konferenciji za novinare rekao da su među nelegalnim objektima tri zgrade, od kojih je jedna u nadležnosti resornog ministarstva.

"U Bijeljini je nelegalna izgradnja zaustavljena prije 10 godina i najveći broj objekata koji još treba da budu legalizovani su privatne kuće raseljenog stanovništva, izgrađene nakon rata", istakao je Mićić.

On je dodao da su vlasnici bespravno izgrađenih objekata u Bijeljini oslobođeni i plaćanja zahtjeva za legalizaciju, koji košta 100 KM.
Načelnik gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje Igor Ostojić rekao je novinarima da je do sada podneseno oko 2.000 zahtjeva za legalizaciju.

Prema njegovim riječima, u interesu je vlasnika nelegalnih objekata i gradske uprave da se u predviđenom roku podnese zahtjev i počne proces legalizacije, za koji postoje brojne pogodnosti i olakšice, među kojima je plaćanje na 12 rata.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

ŽIKA

08.04.2015 12:56

MIĆO, BI NAROD PODNIO ZAHTJEVE A NEMA, NEMA, NEMA PARA, JEL VAM TREBA TO PO KO ZNA KOJI PUT GOVORITI!?

ODGOVORITE
Name

Crni Gruja

08.04.2015 12:58

Prije više od tri godine sam podnio zahtjev za legalizaciju. Do današnjeg dana urbanizam ništa nije uradio. A i kako će kad su svi otišli u politiku.

ODGOVORITE
Name

semberac IZBJEGLICA

08.04.2015 15:15

Ja podnio i platio ovih sto km i nikad nikom nista, bitno je da su mi uzeli stojanku!

Name

Opstrukcija

08.04.2015 16:22

Od strane Ostojica kao nacelnika,njegovo neznanje struke,zatim njegov politički angazman kao narodnog poslanika u skupstini Srpske su odraz totalnog nerada u urbanizmu. Ovo sto on (ne)radi je nezabiljezeno u Bijeljini kako postoji kao grad. On ne smije bez Miće nista uraditi a njima dvojici kao dokazanim nesposobnjakovicima izgleda da ovakvo stanje i odgovara. Bijeljina je pod ovom vlascu unistena, Mijo kupio zeni mercedesa pa ga parkirao pred gradsku upravu i hvali se zaposlenima kako se ponovio, to je samo jedan u nizu skupih automobila kojima raspolaze ovaj cuvar gradske kase. Propast ljudi, bojim se da je sazrelo vrijeme za veliki protest sa nesagledivim posledicama pred gradskom upravom jer ovi kancelarijski pacovi ce nas totalno unistiti. Narod Srpski nije ni svjestan sta oni rade, oni vise pomazu muslimanima nego Srbima a vaze kao srpski nacionalisti.Janja je na poslednjim izborima glasala za Micu a on između ostalih usluga koje im cini, dozvolio i promjenu naziva ulica u Janji.Nek ga je sram i stid poginulih i invalida iz rata za Srpsku, pa i on sam je bio komadant na Majevici upravo u borbi protiv ovih janjaraca kojima cini usluge. Ponovo ona stara u ratu dobijemo a u miru gubimo zbog nesposobnih i korumpiranih Srba-nesrba !

ODGOVORITE
Name

Legalomanija

08.04.2015 16:23

Pa ustavni sud je ponistio odredbe zakona o uredjenju prostora koje se odnose na legalizaciju sta cemo sad.

ODGOVORITE
Name

Veteran..

09.04.2015 06:48

NAROD JADNI NEMA PARA.LEGALIZACIJA TREBA DA BUDE MINIMALNA, SIMBOLIČNA, PA BI NAROD IZAŠAO U VEĆEM BROJU.A O VI DIGLI CJENE KAO DA LEGALIZUJEŠ U BERLINU.