Мартина Хингис поново игра!

Слава, епизода "кокаин", повратак и припреме за Рио са Роџером! Швајцарска тениска легенда Мартина Хингис браниће боје националног тима у Фед купу након паузе од 17 година.

Тенис 09.04.2015 | 16:40
Мартина Хингис поново игра!

Селектор Хајнц Гинтхард уврстио је 34-годишњу тенисерку у екипу за меч плеј-офа за попуну Светске групе на гостујућем терену против Пољске 18. и 19. априла.

Последњи меч у Фед купу бивши светски број један одиграла је 1998. године у Женеви, када је Швајцарска у финалу изгубила од Шпаније.

Хингис, која је освојила пет гренд слем титула (од 1997. до 1999. године) и укупно 43 трофеја у каријери, мора да игра за репрезентацију у Фед купу уколико жели да наступи у мешовитом дублу на Олимпијским играма следеће године у Рио де Жанеиру, можда уз Роџера Федерера.

Након повлачења из тениса и паузе од шест година, она се постепено враћала на терен играјући дубл мечеве, али је у новембру 2007. године суспендована пошто је на допинг тесту била позитивна на кокаин.

Од свог другог повратка 2013. Хингис се такмичи само у дубл конкуренцији, а ове сезоне освојила је трофеј на Аустралијан опену у мешовитом дублу са Леандером Паесом, као и Индијан Велс у женском дублу са Сањом Мирзом.

Хингис ће се у репрезентацији Швајцарске придружити Тимеи Бачински (22. на WТА листи), Стефани Фегеле (91) и Викторији Голубић (236).

У мечу против Пољске тенисерке Швајцарске покушаће да изборе повратак у Светску групу Фед купа, где нису играле од 2004. године.

Коментари / 0

Оставите коментар