Martina Hingis ponovo igra!

Slava, epizoda "kokain", povratak i pripreme za Rio sa Rodžerom! Švajcarska teniska legenda Martina Hingis braniće boje nacionalnog tima u Fed kupu nakon pauze od 17 godina.

Tenis 09.04.2015 | 16:40
Martina Hingis ponovo igra!

Selektor Hajnc Ginthard uvrstio je 34-godišnju teniserku u ekipu za meč plej-ofa za popunu Svetske grupe na gostujućem terenu protiv Poljske 18. i 19. aprila.

Poslednji meč u Fed kupu bivši svetski broj jedan odigrala je 1998. godine u Ženevi, kada je Švajcarska u finalu izgubila od Španije.

Hingis, koja je osvojila pet grend slem titula (od 1997. do 1999. godine) i ukupno 43 trofeja u karijeri, mora da igra za reprezentaciju u Fed kupu ukoliko želi da nastupi u mešovitom dublu na Olimpijskim igrama sledeće godine u Rio de Žaneiru, možda uz Rodžera Federera.

Nakon povlačenja iz tenisa i pauze od šest godina, ona se postepeno vraćala na teren igrajući dubl mečeve, ali je u novembru 2007. godine suspendovana pošto je na doping testu bila pozitivna na kokain.

Od svog drugog povratka 2013. Hingis se takmiči samo u dubl konkurenciji, a ove sezone osvojila je trofej na Australijan openu u mešovitom dublu sa Leanderom Paesom, kao i Indijan Vels u ženskom dublu sa Sanjom Mirzom.

Hingis će se u reprezentaciji Švajcarske pridružiti Timei Bačinski (22. na WTA listi), Stefani Fegele (91) i Viktoriji Golubić (236).

U meču protiv Poljske teniserke Švajcarske pokušaće da izbore povratak u Svetsku grupu Fed kupa, gde nisu igrale od 2004. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar