ЕЛ, Калинић: Побједити ПАО је обавеза, а не императив!

"Дочекујемо меч против Панатинаикоса без шансе да се пласирамо, али са обавезом према навијачима, који су нас сјајно бодрили целе сезоне".

Кошарка 08.04.2015 | 19:40
ЕЛ, Калинић: Побједити ПАО је обавеза, а не императив!

Црвена звезда Телеком опрашта се ове недеље од Евролиге 2014/15. У четвртак увече, пред својим навијачима угостиће Панатинаикос, коме гори под ногама.

Тим Дејана Радоњића остао је пре неколико кола без шансе за пласман у четвртфинале. Ипак, крилни играч Звезде Никола Калинић каже да ће црвено-бели имати прегршт разлога да се боре за победу.

"После неочекиваног пораза од Албе, Панатинаикос сада мора да нас победи, али им нећемо олакшати. Немамо шансу да се пласирамо, али имамо све разлоге да 'нападнемо' победу. Најмлађи смо тим у Евролиги, хоћемо да се докажемо у сваком мечу и да остваримо што више победа. Наравно, имамо обавезу према својим навијачима, који су нас сјајно бодрили целе сезоне", објаснио је Калинић.

Као што је и претходних недеља најављивамо, дуел против Панатинаикоса биће и генерална проба црвено-белих за полуфинале АБА плеј-офа.

"Циљ нам је и да завршимо са победом на свом терену и да се тако припремимо за кључне утакмице плеј-офа АБА лиге против Партизана у АБА лиги", подвукао је кошаркаш Звезде.

Да ли су Калинић и саиграчи могли да сакупе још коју победу? Без дилеме, одговор је потврдан, а крило црвено-белих види мањак искуства као кључни разлог зашто је Звезда до сада сабрала само три тријумфа у Топ 16 рунди.

""Мислим да је неискуство било одлучујући фактор у нашем случају. Одиграли смо неколико 'тесних' утакмица и нисмо успели да их приведемо крају како смо планирали. И утакмица против Панатинаикоса у Атини била је таква. ПАО је те вечери осигурао победу у последњим минутима, иако је током меча имао и 20 поена предности", присетио се Калинић.

"Рано за причу о следећој сезони"

"Још не знам. Била је за сада добра сезона за мене, ако се узме у обзир да ми је прва у Евролиги. Могла је да буде боља, али нема љутње. Ако се пласирамо у Евролигу и следеће сезоне, као што би требало да буде, мислим да је реалније да останем у Звезди. Са друге стране, у будућности бих хтео да тестирам свој квалитет и на неком другом месту"

Црвено-бели одиграли су у претходне две сезоне три тесне утакмице са Атињанима и у свакој изгубили у тесном финишу. Неизбежно је било констатовати да се Панатинаикос "провукао" у тим мечевима.

Да ли ће Звезда скинути "зелени скалп" када то Атињанима буде најважније?

Коментари / 0

Оставите коментар