EL, Kalinić: Pobjediti PAO je obaveza, a ne imperativ!

"Dočekujemo meč protiv Panatinaikosa bez šanse da se plasiramo, ali sa obavezom prema navijačima, koji su nas sjajno bodrili cele sezone".

Košarka 08.04.2015 | 19:40
EL, Kalinić: Pobjediti PAO je obaveza, a ne imperativ!

Crvena zvezda Telekom oprašta se ove nedelje od Evrolige 2014/15. U četvrtak uveče, pred svojim navijačima ugostiće Panatinaikos, kome gori pod nogama.

Tim Dejana Radonjića ostao je pre nekoliko kola bez šanse za plasman u četvrtfinale. Ipak, krilni igrač Zvezde Nikola Kalinić kaže da će crveno-beli imati pregršt razloga da se bore za pobedu.

"Posle neočekivanog poraza od Albe, Panatinaikos sada mora da nas pobedi, ali im nećemo olakšati. Nemamo šansu da se plasiramo, ali imamo sve razloge da 'napadnemo' pobedu. Najmlađi smo tim u Evroligi, hoćemo da se dokažemo u svakom meču i da ostvarimo što više pobeda. Naravno, imamo obavezu prema svojim navijačima, koji su nas sjajno bodrili cele sezone", objasnio je Kalinić.

Kao što je i prethodnih nedelja najavljivamo, duel protiv Panatinaikosa biće i generalna proba crveno-belih za polufinale ABA plej-ofa.

"Cilj nam je i da završimo sa pobedom na svom terenu i da se tako pripremimo za ključne utakmice plej-ofa ABA lige protiv Partizana u ABA ligi", podvukao je košarkaš Zvezde.

Da li su Kalinić i saigrači mogli da sakupe još koju pobedu? Bez dileme, odgovor je potvrdan, a krilo crveno-belih vidi manjak iskustva kao ključni razlog zašto je Zvezda do sada sabrala samo tri trijumfa u Top 16 rundi.

""Mislim da je neiskustvo bilo odlučujući faktor u našem slučaju. Odigrali smo nekoliko 'tesnih' utakmica i nismo uspeli da ih privedemo kraju kako smo planirali. I utakmica protiv Panatinaikosa u Atini bila je takva. PAO je te večeri osigurao pobedu u poslednjim minutima, iako je tokom meča imao i 20 poena prednosti", prisetio se Kalinić.

"Rano za priču o sledećoj sezoni"

"Još ne znam. Bila je za sada dobra sezona za mene, ako se uzme u obzir da mi je prva u Evroligi. Mogla je da bude bolja, ali nema ljutnje. Ako se plasiramo u Evroligu i sledeće sezone, kao što bi trebalo da bude, mislim da je realnije da ostanem u Zvezdi. Sa druge strane, u budućnosti bih hteo da testiram svoj kvalitet i na nekom drugom mestu"

Crveno-beli odigrali su u prethodne dve sezone tri tesne utakmice sa Atinjanima i u svakoj izgubili u tesnom finišu. Neizbežno je bilo konstatovati da se Panatinaikos "provukao" u tim mečevima.

Da li će Zvezda skinuti "zeleni skalp" kada to Atinjanima bude najvažnije?

Komentari / 0

Ostavite komentar