ЕЛ, Ивановић: Звезда нека гледа, ми МОРАМО побједити!

Панатинаикос долази у Београд са императивом победе. "Стога, ситуација је прилично бистра што се нас тиче", каже тренер првака Грчке.

Кошарка 09.04.2015 | 16:20
ЕЛ, Ивановић: Звезда нека гледа, ми МОРАМО побједити!

Прошлонедељна победа Албе у Атини изненадно је дала велики значај утакмици Црвена звезда Телеком - Панатинаикос (четвртак, 20.45, хала Пионир).

Првак Грчке не долази само да увелича опроштај црвено-белих од Топ 16 фазе, већ и да победи, јер би у супротном могао да остане без пласмана у четвртфинале.

За преостала два места из Групе Е боре се и Макаби и Алба, који ће исте вечери од 20.00 часова играти међусобни меч у Берлину. Тренутно, овако стоје ствари:

Победа Албе и победа Звезде - испада ПАО;
Победа Албе и победа Панатинаикоса - испада Макаби;
Победа Макабија - испада Алба;

Дакле, пред екипом Душка Ивановића је прилично чиста ситуација - победом у крцатом Пиониру решила би сама своју судбину и не би се освртала на резултат утакмице у хали О2 Wорлд, која ће бити завршена током треће четвртине меча Звезда - ПАО.

"Биће то тешка утакмица против јако доброг тима. Имају изврсне играче, као што су Марјановић, Вилијамс и Џенкинс, уз велики број младих и талентованих кошаркаша. Ситуација за нас је јасна: ако хоћемо да играмо у плеј-офу, мораћемо да се боримо за победу у овој утакмици", рекао је црногорски тренер.

Еј-Џеј Слотер, бек Атињана, назвао је утакмицу у Пиониру "финалом".

"То нам је најважнији меч. Ако победимо - квалификоваћемо се, без потребе да размишљамо о другим резултатима. Имамо велики изазов пред собом и морамо бити јако мотивисани за ту утакмицу. Знамо да наспрам себе имамо веома доброг противника, који игра посебно добро пред својим навијачима. Међутим, верујемо у себе, сигуран сам да ћемо остати фокусирани и да ћемо учинити све да победимо", додао је Американац.

Коментари / 0

Оставите коментар