EL, Ivanović: Zvezda neka gleda, mi MORAMO pobjediti!

Panatinaikos dolazi u Beograd sa imperativom pobede. "Stoga, situacija je prilično bistra što se nas tiče", kaže trener prvaka Grčke.

Košarka 09.04.2015 | 16:20
EL, Ivanović: Zvezda neka gleda, mi MORAMO pobjediti!

Prošlonedeljna pobeda Albe u Atini iznenadno je dala veliki značaj utakmici Crvena zvezda Telekom - Panatinaikos (četvrtak, 20.45, hala Pionir).

Prvak Grčke ne dolazi samo da uveliča oproštaj crveno-belih od Top 16 faze, već i da pobedi, jer bi u suprotnom mogao da ostane bez plasmana u četvrtfinale.

Za preostala dva mesta iz Grupe E bore se i Makabi i Alba, koji će iste večeri od 20.00 časova igrati međusobni meč u Berlinu. Trenutno, ovako stoje stvari:

Pobeda Albe i pobeda Zvezde - ispada PAO;
Pobeda Albe i pobeda Panatinaikosa - ispada Makabi;
Pobeda Makabija - ispada Alba;

Dakle, pred ekipom Duška Ivanovića je prilično čista situacija - pobedom u krcatom Pioniru rešila bi sama svoju sudbinu i ne bi se osvrtala na rezultat utakmice u hali O2 World, koja će biti završena tokom treće četvrtine meča Zvezda - PAO.

"Biće to teška utakmica protiv jako dobrog tima. Imaju izvrsne igrače, kao što su Marjanović, Vilijams i Dženkins, uz veliki broj mladih i talentovanih košarkaša. Situacija za nas je jasna: ako hoćemo da igramo u plej-ofu, moraćemo da se borimo za pobedu u ovoj utakmici", rekao je crnogorski trener.

Ej-Džej Sloter, bek Atinjana, nazvao je utakmicu u Pioniru "finalom".

"To nam je najvažniji meč. Ako pobedimo - kvalifikovaćemo se, bez potrebe da razmišljamo o drugim rezultatima. Imamo veliki izazov pred sobom i moramo biti jako motivisani za tu utakmicu. Znamo da naspram sebe imamo veoma dobrog protivnika, koji igra posebno dobro pred svojim navijačima. Međutim, verujemo u sebe, siguran sam da ćemo ostati fokusirani i da ćemo učiniti sve da pobedimo", dodao je Amerikanac.

Komentari / 0

Ostavite komentar