Новакова порука ''брату'': Идемо, Јанкелааа!!!

Новак Ђоковић није пропустио повратак великог пријатеља тенису после 534 дана.

Тенис 08.04.2015 | 17:40
Новакова порука ''брату'': Идемо, Јанкелааа!!!

Нема на телевизији? Није проблем, има на мобилном телефону.

Новак Ђоковић није могао да пропусти повратак великог пријатеља Јанка Типсаревића тенису после дуга 534 дана, односно 76 недеља и два дана или, конкретно, једне године, пет месеци и 18 дана...

Типсаревићев меч на старту АТП турнира у Хјустону, САД, против Бразилца Гиљермеа Клезара, Ђоковић је пратио из дома у Монте Карлу, где се ових дана одмара од максималних 12 мечева у којима је за 14 дана освојио две титуле на мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију, а уједно покушава и да превазиђе “јет лег” у периоду године када следе припреме за европске терене на шљаци.

Типсаревић је, ипак, одлучио да за први меч од 21. октобра 2013. године и предаје Марселу Гранољерсу у Валенсији после 19 минута, изабере шљаку у Хјустону, а жреб му је на старту доделио 22-годишњег Бразилца са 189. места на АТП листи.

Тог 21. октобра, Типсаревић је схватио да не може више да поднесе бол у стопалу, који се појавио још почетком 2013. године, због чега је морао да преда меч Николасу Алмагру на Аустралијан Опену. Целе сезоне, Јанко је играо под блокадама и инијекцијама против болова, али је пред крај сезоне посустао и убрзо сазнао да се на тетиви која спаја прсте левог стопала и пету појавио тумор и да ће морати на операцију.

После првог, уследио је и други медицински захват, јер се тумор вратио, па се Јанково мучење у намери да се врати тенису, који га је 2. априла 2012. године довео чак до 8. места АТП листе, протегло на дуга 534 дана.

Шта год да буде исход меча са Клезаром, Типсаревић ће победити, а то његов пријатељ Ђоковић добро зна и зато је био будан у ово доба.

Коментари / 0

Оставите коментар