Novakova poruka ''bratu'': Idemo, Jankelaaa!!!

Novak Đoković nije propustio povratak velikog prijatelja tenisu posle 534 dana.

Tenis 08.04.2015 | 17:40
Novakova poruka ''bratu'': Idemo, Jankelaaa!!!

Nema na televiziji? Nije problem, ima na mobilnom telefonu.

Novak Đoković nije mogao da propusti povratak velikog prijatelja Janka Tipsarevića tenisu posle duga 534 dana, odnosno 76 nedelja i dva dana ili, konkretno, jedne godine, pet meseci i 18 dana...

Tipsarevićev meč na startu ATP turnira u Hjustonu, SAD, protiv Brazilca Giljermea Klezara, Đoković je pratio iz doma u Monte Karlu, gde se ovih dana odmara od maksimalnih 12 mečeva u kojima je za 14 dana osvojio dve titule na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, a ujedno pokušava i da prevaziđe “jet leg” u periodu godine kada slede pripreme za evropske terene na šljaci.

Tipsarević je, ipak, odlučio da za prvi meč od 21. oktobra 2013. godine i predaje Marselu Granoljersu u Valensiji posle 19 minuta, izabere šljaku u Hjustonu, a žreb mu je na startu dodelio 22-godišnjeg Brazilca sa 189. mesta na ATP listi.

Tog 21. oktobra, Tipsarević je shvatio da ne može više da podnese bol u stopalu, koji se pojavio još početkom 2013. godine, zbog čega je morao da preda meč Nikolasu Almagru na Australijan Openu. Cele sezone, Janko je igrao pod blokadama i inijekcijama protiv bolova, ali je pred kraj sezone posustao i ubrzo saznao da se na tetivi koja spaja prste levog stopala i petu pojavio tumor i da će morati na operaciju.

Posle prvog, usledio je i drugi medicinski zahvat, jer se tumor vratio, pa se Jankovo mučenje u nameri da se vrati tenisu, koji ga je 2. aprila 2012. godine doveo čak do 8. mesta ATP liste, proteglo na duga 534 dana.

Šta god da bude ishod meča sa Klezarom, Tipsarević će pobediti, a to njegov prijatelj Đoković dobro zna i zato je bio budan u ovo doba.

Komentari / 0

Ostavite komentar