Како је Јанко видио свој повратак...?

Типсаревић презадовољан што се вратио тенису после дуге паузе победом. Тврди да је био спреман и да се добро осећао на терену.

Тенис 08.04.2015 | 16:20
Како је Јанко видио свој повратак...?

Јанко Типсаревић се коначно вратио и то - победом.

У првом мечу у Хјустону славио је против Гиљерма Клезара у три сета - 6:4, 3:6, 7:6 (9:7). Српски тенисер је после паузе од скоро годину и по дана опет одиграо маратон, спасао две меч лопте и изборио друго коло турнира у Хјустону.

"Не осећам као да сам био одсутан са терена толико дуго. Осећам и да је ово био меч који сам морао да добијем. Био сам спреман и у добром стању. Нисам имао много самопоуздања али две спасене меч лопте форхенд винерсима су ми помогле. Заиста сам осећао да морам да победим, јер бих у супротном био веома тужан", изјавио је Типсаревић.

Јанко је на првом сингл мечу који је одиграо после окробра 2013. године одсервирао 18 ас удараца, и искористио четири од седам брејк лопти. Тријумфовао је после нешто више од два и по сата.

"Мало сам стегнутији од онога како бих желео да играм, али најважније је да имам тај осећај када играм свој најбољи тенис", додао је Јанко.

Он ће у другој рунди турнира у Хјустону, за који је добио специјалну позивницу организатора, играти против Сантјага Хиралда којег је савладао два пута у каријери. Колумбијца, који је тренутно 32. на свету, добио је у оба одиграна меча, али давно - у Лос Анђелесу 2010. и на турниру у Букурешту 2013. године.

"Све ме боли, не осећам ноге, али стопало је добро", рекао је Типсаревић.

Он је после важне победе апострофирао и поруке подршке које је примио уочи и за време меча. Рекао је да га је јутро пре меча сачекало више од 500 порука од пријатеља и породице у којима је углавном писало "срећно".

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, дао му је подршку у току меча, док су га охрабрили и похвалили и остали саиграчи и Дејвис куп тима Србије Ненад Зимоњић и Виктор Троицки.

Типсаревић се стварно вратио...

Коментари / 0

Оставите коментар