Kako je Janko vidio svoj povratak...?

Tipsarević prezadovoljan što se vratio tenisu posle duge pauze pobedom. Tvrdi da je bio spreman i da se dobro osećao na terenu.

Tenis 08.04.2015 | 16:20
Kako je Janko vidio svoj povratak...?

Janko Tipsarević se konačno vratio i to - pobedom.

U prvom meču u Hjustonu slavio je protiv Giljerma Klezara u tri seta - 6:4, 3:6, 7:6 (9:7). Srpski teniser je posle pauze od skoro godinu i po dana opet odigrao maraton, spasao dve meč lopte i izborio drugo kolo turnira u Hjustonu.

"Ne osećam kao da sam bio odsutan sa terena toliko dugo. Osećam i da je ovo bio meč koji sam morao da dobijem. Bio sam spreman i u dobrom stanju. Nisam imao mnogo samopouzdanja ali dve spasene meč lopte forhend vinersima su mi pomogle. Zaista sam osećao da moram da pobedim, jer bih u suprotnom bio veoma tužan", izjavio je Tipsarević.

Janko je na prvom singl meču koji je odigrao posle okrobra 2013. godine odservirao 18 as udaraca, i iskoristio četiri od sedam brejk lopti. Trijumfovao je posle nešto više od dva i po sata.

"Malo sam stegnutiji od onoga kako bih želeo da igram, ali najvažnije je da imam taj osećaj kada igram svoj najbolji tenis", dodao je Janko.

On će u drugoj rundi turnira u Hjustonu, za koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora, igrati protiv Santjaga Hiralda kojeg je savladao dva puta u karijeri. Kolumbijca, koji je trenutno 32. na svetu, dobio je u oba odigrana meča, ali davno - u Los Anđelesu 2010. i na turniru u Bukureštu 2013. godine.

"Sve me boli, ne osećam noge, ali stopalo je dobro", rekao je Tipsarević.

On je posle važne pobede apostrofirao i poruke podrške koje je primio uoči i za vreme meča. Rekao je da ga je jutro pre meča sačekalo više od 500 poruka od prijatelja i porodice u kojima je uglavnom pisalo "srećno".

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, dao mu je podršku u toku meča, dok su ga ohrabrili i pohvalili i ostali saigrači i Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić i Viktor Troicki.

Tipsarević se stvarno vratio...

Komentari / 0

Ostavite komentar