ШПА: Славља Атлетика и Севиље, Еибар за опстанак!

Три пута у низу Атлетико је победио резултатом 2:0 и припретио Реалу, али не и Барселони. За сада... Севиља стигла Валенсију, Еибар све ближи опстанку.

Фудбал 08.04.2015 | 14:20
ШПА: Славља Атлетика и Севиље, Еибар за опстанак!

На три ремија у низу, који су шампиона удаљила од одбране титуле – три победе!

Све три резултатом 2:0.

После Хетафеа и Кордобе, Атлетико Мадрид је на отварању ванредног, 30. кола Примере, победио и Реал Сосиједад и то тако што је посао обавио за десет минута игре. Остатак утакмице протекао је у, мање-више, ишчекивању туширања...

Микел Гонзалес Мартинез неспретно је реаговао у 2. минуту и послао лопту у своју мрежу чиме је најавио 16. првенствени, а 19. гол Антоана Гризмана у свим такмичењима, који се догодио у 10. минуту игре.

Гризман није бурно прославио погодак против екипе за коју је играо и у којој је у сезони 2013/14 постигао 16 голова.

Први стрелац екипе остаје Марио Манџукић са 20 голова у свим такмичењима, али само 12 у Ла Лиги, док је у јануару купљени Фернандо Торес и даље на четири поготка, од чега је само један дао у првенству.

Пре серије од три тријумфа резултатом 2:0, тим Дијега Симеонеа везао је ремије са Севијом 0:0, Валенсијом 1:1 и Еспањолом 0:0, чиме је пао на девет бодова заостатка за водећом Барселоном.

Док се чекају резултати Барсе (дочекује Алмерију) и Реала (гостује Рају), бар до среде увече врх табеле Примере изгледаће овако: Барселона 71, Реал Мадрид 67, Атлетико Мадрид (+1) 65, Валенсија 61, Севиља (+1) 61, Виљареал 50, Малага (+1) 45, итд.

Сосиједад, који одлично с клупе води Дејвид Мојес, неће превише плакати због овог пораза. Мојес је јесенас преузео екипу у зони испадања, а она је сада на 12 бодова испред Алмерије, која је прва испод црте.

После серије од три победе и ремија у прошлом колу, са Малагом у гостима, Сосиједад је миран што се опстанка тиче, а Европа је "довољно" далеко да се о њој ни не размишља, јер је Виљареал на 13 бодова испред.

РЕЗУЛТАТИ:

Атлетико Мадрид - Сосиједад 2:0 (2:0)
/Гонзалес аг 2, Гризман 10/

Еибар - Малага 1:0 (0:0)
/Аруабарена 52/

Леванте - Севиља 1:2 (0:2)
/Уче 73 - Гамеиро 10, Рејес 37/

У среду:

Депортиво - Кордоба
Барселона - Алмерија
Гранада - Селта
Рајо Ваљекано - Реал Мадрид

У четвртак:

Атлетик Билбао - Валенсија
Елче - Хетафе
Виљареал - Еспањол

Коментари / 0

Оставите коментар