ŠPA: Slavlja Atletika i Sevilje, Eibar za opstanak!

Tri puta u nizu Atletiko je pobedio rezultatom 2:0 i pripretio Realu, ali ne i Barseloni. Za sada... Sevilja stigla Valensiju, Eibar sve bliži opstanku.

Fudbal 08.04.2015 | 14:20
ŠPA: Slavlja Atletika i Sevilje, Eibar za opstanak!

Na tri remija u nizu, koji su šampiona udaljila od odbrane titule – tri pobede!

Sve tri rezultatom 2:0.

Posle Hetafea i Kordobe, Atletiko Madrid je na otvaranju vanrednog, 30. kola Primere, pobedio i Real Sosijedad i to tako što je posao obavio za deset minuta igre. Ostatak utakmice protekao je u, manje-više, iščekivanju tuširanja...

Mikel Gonzales Martinez nespretno je reagovao u 2. minutu i poslao loptu u svoju mrežu čime je najavio 16. prvenstveni, a 19. gol Antoana Grizmana u svim takmičenjima, koji se dogodio u 10. minutu igre.

Grizman nije burno proslavio pogodak protiv ekipe za koju je igrao i u kojoj je u sezoni 2013/14 postigao 16 golova.

Prvi strelac ekipe ostaje Mario Mandžukić sa 20 golova u svim takmičenjima, ali samo 12 u La Ligi, dok je u januaru kupljeni Fernando Tores i dalje na četiri pogotka, od čega je samo jedan dao u prvenstvu.

Pre serije od tri trijumfa rezultatom 2:0, tim Dijega Simeonea vezao je remije sa Sevijom 0:0, Valensijom 1:1 i Espanjolom 0:0, čime je pao na devet bodova zaostatka za vodećom Barselonom.

Dok se čekaju rezultati Barse (dočekuje Almeriju) i Reala (gostuje Raju), bar do srede uveče vrh tabele Primere izgledaće ovako: Barselona 71, Real Madrid 67, Atletiko Madrid (+1) 65, Valensija 61, Sevilja (+1) 61, Viljareal 50, Malaga (+1) 45, itd.

Sosijedad, koji odlično s klupe vodi Dejvid Mojes, neće previše plakati zbog ovog poraza. Mojes je jesenas preuzeo ekipu u zoni ispadanja, a ona je sada na 12 bodova ispred Almerije, koja je prva ispod crte.

Posle serije od tri pobede i remija u prošlom kolu, sa Malagom u gostima, Sosijedad je miran što se opstanka tiče, a Evropa je "dovoljno" daleko da se o njoj ni ne razmišlja, jer je Viljareal na 13 bodova ispred.

REZULTATI:

Atletiko Madrid - Sosijedad 2:0 (2:0)
/Gonzales ag 2, Grizman 10/

Eibar - Malaga 1:0 (0:0)
/Aruabarena 52/

Levante - Sevilja 1:2 (0:2)
/Uče 73 - Gameiro 10, Rejes 37/

U sredu:

Deportivo - Kordoba
Barselona - Almerija
Granada - Selta
Rajo Valjekano - Real Madrid

U četvrtak:

Atletik Bilbao - Valensija
Elče - Hetafe
Viljareal - Espanjol

Komentari / 0

Ostavite komentar