НЕМ Куп: Вукови и Борусија у полуфиналу!

Борусија Дортмунд у драматичном четвртфиналном мечу немачког Купа победила Хофенхајм. Волфсбург и Борусија Дортмунд први су полуфиналисти Купа Немачке!

Фудбал 08.04.2015 | 14:00
НЕМ Куп: Вукови и Борусија у полуфиналу!

"Вукови" су код куће савладали Фрајбург голом Рикарда Родригеза из пенала у 72. минуту - 1:0 (0:0), док су Борусији за пролаз била неопходна два продужетка од по 15 минута.

Дортмунд - Хофенхајм 3:2 (2:2, 1:2; Суботић 19, Обамејанг 57, Кел 108 - Фоланд 21, Фирмино 28)!

"Милионери" су повели када се Суботић лепо снашао после корнера и полуволејом некако преварио голмана Баумана, али је гостима било потребно само десетак минута да преокрену.

Кевин Фоланд такође је погодио после корнера, чистим волеј ударцем "левицом", а Роберто Фирмино казнио велику грешку, коју је "замрзнути" репрезентативац Србије направио као последњи човек одбране.

Габонац Пјер Ерик Обамејанг донео је домаћину заслужено изједначење, а и у последњих пола сата је Борусија била знатно боља, међутим, није могла до трећег поготка. Једну од бољих шанси имао је поново Суботић, али је Бауман овог пута одлично одбранио његов покушај главом.

Моменат одлуке збио се почетком другог продужетка, када се лопта на 23-24 метра одбила на ногу ветерану Себастијану Келу (више од 13 година у Борусији), који ју је савршено захватио и између неколико играча, као из топа, послао уз стативу, у доњи леви угао - 3:2!

Преостали четвртфинални сусрети на распореду су у среду.

Дерби је у Леверкузену, где Бајер од 20.30 дочекује Бајерн, док лидер треће лиге Арминија од 19.00 иде на подвиг против Борусије из Менхенгладбаха.

Коментари / 0

Оставите коментар