NEM Kup: Vukovi i Borusija u polufinalu!

Borusija Dortmund u dramatičnom četvrtfinalnom meču nemačkog Kupa pobedila Hofenhajm. Volfsburg i Borusija Dortmund prvi su polufinalisti Kupa Nemačke!

Fudbal 08.04.2015 | 14:00
NEM Kup: Vukovi i Borusija u polufinalu!

"Vukovi" su kod kuće savladali Frajburg golom Rikarda Rodrigeza iz penala u 72. minutu - 1:0 (0:0), dok su Borusiji za prolaz bila neophodna dva produžetka od po 15 minuta.

Dortmund - Hofenhajm 3:2 (2:2, 1:2; Subotić 19, Obamejang 57, Kel 108 - Foland 21, Firmino 28)!

"Milioneri" su poveli kada se Subotić lepo snašao posle kornera i poluvolejom nekako prevario golmana Baumana, ali je gostima bilo potrebno samo desetak minuta da preokrenu.

Kevin Foland takođe je pogodio posle kornera, čistim volej udarcem "levicom", a Roberto Firmino kaznio veliku grešku, koju je "zamrznuti" reprezentativac Srbije napravio kao poslednji čovek odbrane.

Gabonac Pjer Erik Obamejang doneo je domaćinu zasluženo izjednačenje, a i u poslednjih pola sata je Borusija bila znatno bolja, međutim, nije mogla do trećeg pogotka. Jednu od boljih šansi imao je ponovo Subotić, ali je Bauman ovog puta odlično odbranio njegov pokušaj glavom.

Momenat odluke zbio se početkom drugog produžetka, kada se lopta na 23-24 metra odbila na nogu veteranu Sebastijanu Kelu (više od 13 godina u Borusiji), koji ju je savršeno zahvatio i između nekoliko igrača, kao iz topa, poslao uz stativu, u donji levi ugao - 3:2!

Preostali četvrtfinalni susreti na rasporedu su u sredu.

Derbi je u Leverkuzenu, gde Bajer od 20.30 dočekuje Bajern, dok lider treće lige Arminija od 19.00 ide na podvig protiv Borusije iz Menhengladbaha.

Komentari / 0

Ostavite komentar