ИТА Куп: Виола понижена од другог тима Јувеа!

Све је у Фиренци било спремно за велико славље над најомраженијим клубом у граду, али...

Фудбал 08.04.2015 | 13:20
ИТА Куп: Виола понижена од другог тима Јувеа!

Ривалство између Фиорентине и Јувентуса постоји пре свега због мржње коју према клубу из Торина гаје грађани Фиренце, још од времена када им је отет Роберто Бађо.

За Јувентине то и није неки дерби, али... Увек су се слатко порадовали када нанесу бол “љубичастима”.

Исто је било и ове вечери на “Артемио Франкију”, где је све било спремно за велико славље, јер је победа у Торину у првој утакмици полуфинала Купа Италије слутила на нешто што се ретко догађало у историји... Елиминацију Јувентуса.

Догодио се дебакл: После Јувентус – Фиорентина 1:2 захваљујући мајсторијама Мохамеда Салаха, уследио је страховит ударац, Фиорентина – Јувентус 0:3!

Јуве је у финалу Купа и чекаће исход реванша другог сусрета, у ком Наполи дочекује Лацио после римских 1:1.

Јувентус, који је практично освојио четврту узастопну титулу првака Италије, Куп није освојио од 1995. године и очигледно је да су се у Торину договорили да је “то та” сезона, две деценије касније.

Тренер “Старе даме” Масимилијано Алегри скоро да је извео резервни састав у Фиренци, али је већ на полувремену било неопходних 0:2 захваљујући головима заборављених Алесандра Матрија у 21. и Роберта Переире у 44. минуту.

Ако је тим Вићенца Монтеле и планирао некакав преокрет у другом делу, ту идеју обесмислио је Леонардо Бонући закуцавањем лопте у мрежу после корнера у 59. минуту. У 88. минуту Алваро Мората добио је директан црвени картон и неће играти у финалу...

Код сва три гола, одбрана Фиорентине у којој од првог минута није било нашег Ненада Томовића, деловала је трагикомично.

У првој утакмици, Салах је погађао у 11. и 56. минуту, а Фернандо Љоренте за Јуве у 23.

Јувентус је без Карлоса Тевеза, Андрее Пирла, Стефана Лихтштајнера и Пола Погбе вратио Фирентини са кусуром за први пораз који је на “Јувентус Арени” доживео још од априла 2013. године, када се са црно-белима нашалио будући шампион Европе, Бајерн Минхен, у реванш мечу четвртфинала Лиге шампиона.

Била је то серија од 38 утакмица без пораза и само четири ремија, коју је прекинуо Салах, а за који је платио понос Тоскане.

Јуве ће 7. јуна на “Олимпику” играти за јубиларни, 10. тријумф у Купу Италије. Рома такође има девет трофеја, Интер седам, Фиорентина и Лацио по шест, Наполи, Милан и Торино по пет.

Коментари / 0

Оставите коментар