ITA Kup: Viola ponižena od drugog tima Juvea!

Sve je u Firenci bilo spremno za veliko slavlje nad najomraženijim klubom u gradu, ali...

Fudbal 08.04.2015 | 13:20
ITA Kup: Viola ponižena od drugog tima Juvea!

Rivalstvo između Fiorentine i Juventusa postoji pre svega zbog mržnje koju prema klubu iz Torina gaje građani Firence, još od vremena kada im je otet Roberto Bađo.

Za Juventine to i nije neki derbi, ali... Uvek su se slatko poradovali kada nanesu bol “ljubičastima”.

Isto je bilo i ove večeri na “Artemio Frankiju”, gde je sve bilo spremno za veliko slavlje, jer je pobeda u Torinu u prvoj utakmici polufinala Kupa Italije slutila na nešto što se retko događalo u istoriji... Eliminaciju Juventusa.

Dogodio se debakl: Posle Juventus – Fiorentina 1:2 zahvaljujući majstorijama Mohameda Salaha, usledio je strahovit udarac, Fiorentina – Juventus 0:3!

Juve je u finalu Kupa i čekaće ishod revanša drugog susreta, u kom Napoli dočekuje Lacio posle rimskih 1:1.

Juventus, koji je praktično osvojio četvrtu uzastopnu titulu prvaka Italije, Kup nije osvojio od 1995. godine i očigledno je da su se u Torinu dogovorili da je “to ta” sezona, dve decenije kasnije.

Trener “Stare dame” Masimilijano Alegri skoro da je izveo rezervni sastav u Firenci, ali je već na poluvremenu bilo neophodnih 0:2 zahvaljujući golovima zaboravljenih Alesandra Matrija u 21. i Roberta Pereire u 44. minutu.

Ako je tim Vićenca Montele i planirao nekakav preokret u drugom delu, tu ideju obesmislio je Leonardo Bonući zakucavanjem lopte u mrežu posle kornera u 59. minutu. U 88. minutu Alvaro Morata dobio je direktan crveni karton i neće igrati u finalu...

Kod sva tri gola, odbrana Fiorentine u kojoj od prvog minuta nije bilo našeg Nenada Tomovića, delovala je tragikomično.

U prvoj utakmici, Salah je pogađao u 11. i 56. minutu, a Fernando Ljorente za Juve u 23.

Juventus je bez Karlosa Teveza, Andree Pirla, Stefana Lihtštajnera i Pola Pogbe vratio Firentini sa kusurom za prvi poraz koji je na “Juventus Areni” doživeo još od aprila 2013. godine, kada se sa crno-belima našalio budući šampion Evrope, Bajern Minhen, u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona.

Bila je to serija od 38 utakmica bez poraza i samo četiri remija, koju je prekinuo Salah, a za koji je platio ponos Toskane.

Juve će 7. juna na “Olimpiku” igrati za jubilarni, 10. trijumf u Kupu Italije. Roma takođe ima devet trofeja, Inter sedam, Fiorentina i Lacio po šest, Napoli, Milan i Torino po pet.

Komentari / 0

Ostavite komentar