Кривичне пријаве против врха Електропреноса

Душко Кошпић из Бањалуке поднио је кривичне пријаве против „Електропреноса БиХ“ и његовог руководства. Иако, је конкурисао - посао није добио. Данас, тврди, да је конкурс спровден незаконито, јер је примјењиван Закон о запошљавању у институцијама БиХ, а Електропренос је акционарско друштво.

Босна и Херцеговина 07.04.2015 | 22:13
Кривичне пријаве против врха Електропреноса

Кошпић од априла прошле године покушава да докаже да је тада 100 радника запослено на незаконит начин. Тврди да је примјењиван погрешан закон.

Кошпић, тврди, да је прекшрен и Устав, јер му није дозвољено да се жали.
Кривичну пријаву је упутио на адресе Суда и Тужилаштва БИХ. О свему је обавјесто и предсједавајућег Савјета министара, али и Министарства правде и иностраних послова БиХ.

Док Кошпић очекује било какве одговоре из Сарајаве, у Електропреносу одбацују све оптужбе. Тврде, да незаконитости није било.

Оно у чему није успио Душко Кошпић јесте син премијерке Републике Српске Жељке Цвијановић.

Запослен је у „Електропреносу“ по конкурсу на који се пријавио и Кошпић. За Цвијановићеву је све прошло кроз редовну конкурсну процедуру.

Осим сина Жељке Цвијановић у јединој заједничкој компанији два ентитета запослена је и кћерка Зорана Тегелтије. Њима се посрећило за разлику од оних који чекају на бироу у Српској, али и за разлику од Душка Кошпића којем је за сада једино остало да сачека било какав одговор са нивоа БиХ.

Ако га упште и буде.

(БН ТВ)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Покојна Милева

07.04.2015 21:11

То су радна места за одабрану децу као и за посебне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђода

07.04.2015 21:22

А најсмјешније је кад Жељка изјави како је њен син се поштено пријавио на конкурс и одмах међу њих сто примљен да ради,а у међувремену као нико појма није имао чији је син!!!Изгледа да је неки вансеријски геније...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

07.04.2015 22:03

Како се " наси политицари " слазу , а нама " продају " мрзњу !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нестварна Стварност

07.04.2015 23:18

Невјероватно! Менадзмент који не зна каквим правним лицем, односно пословним субјектом руководи треба хитно бити смјењен. Мисле да су "Институција БиХ", а стварност је: - Нигдје им није одредјено и написано да су "Институција БиХ"! Насупрот томе: 1. У самом називу и меморандуму им стоји да су Акционраско друство Електропренос БиХ, 2. Основани су леx специалис Законом о оснивању Акционарског друства Електропренос БиХ, са свим елементима и сустином акционарског друства. Имају Скупстину акционара, акције, књигу акционара, вриједност акција, колико акција посједује који ентитет као осниваци овог Акционарског друства на нивоу БиХ итд, 3. У Статуту Акционарског друства Електропренос БиХ стои да су Акционарско друство са сједистем у Бањој Луци, у којем је наведена сва сустина и сви елементи Акционарског друства. 4. И јос, куд не знају са циме руководе, раде противуставно (за јако велике новце), јер противуставно одузимају право на залбу, које је гарантовано Уставом Републике Српске-цлан 16. 5. А, крсе и медјунардне норме, јер право на залбу, тј. правни лијек је дато и Европском конвенцијом о људским правима и основним слободама-цлан 13. Хитно смјена!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

приватна компанија електропренос

08.04.2015 06:11

Недавно је окончан конкурс за пријем запосленика у Електропренос, а како је "транспарентно" и "законито" проведена процедура да чак ни учесници конкурсне процедуре нису могли знати име кандидата који су примљени за поједина радна мјеста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислиосам

08.04.2015 06:58

Па зар СНСД не мрзи ову дрзаву Босну и Херцеговину; Засто онда запосљавају дјецу у дрзавним институцијама. Изгледа да им та БиХ није толико мрска као сто се представља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

08.04.2015 12:48

Ма људи шта вам је то је приватна фирма и тамо се могу запослити само "најбоњи кадрови" нпр. министарска дјеца а сви остали су далеко испод.А ако наставите критиковати непотизам бијеле чизмице ће свог сина запослити у Владу као савјетника премијера, а то све је доказ да млади и "способни" у РС могу далеко догурати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

весна

09.04.2015 07:00

Теско је доци до правде на насим просторима, постујем труд и ентузијазам у супротстављању неправди.

ОДГОВОРИТЕ