Krivične prijave protiv vrha Elektroprenosa

Duško Košpić iz Banjaluke podnio je krivične prijave protiv „Elektroprenosa BiH“ i njegovog rukovodstva. Iako, je konkurisao - posao nije dobio. Danas, tvrdi, da je konkurs sprovden nezakonito, jer je primjenjivan Zakon o zapošljavanju u institucijama BiH, a Elektroprenos je akcionarsko društvo.

Bosna i Hercegovina 07.04.2015 | 22:13
Krivične prijave protiv vrha Elektroprenosa

Košpić od aprila prošle godine pokušava da dokaže da je tada 100 radnika zaposleno na nezakonit način. Tvrdi da je primjenjivan pogrešan zakon.

Košpić, tvrdi, da je prekšren i Ustav, jer mu nije dozvoljeno da se žali.
Krivičnu prijavu je uputio na adrese Suda i Tužilaštva BIH. O svemu je obavjesto i predsjedavajućeg Savjeta ministara, ali i Ministarstva pravde i inostranih poslova BiH.

Dok Košpić očekuje bilo kakve odgovore iz Sarajave, u Elektroprenosu odbacuju sve optužbe. Tvrde, da nezakonitosti nije bilo.

Ono u čemu nije uspio Duško Košpić jeste sin premijerke Republike Srpske Željke Cvijanović.

Zaposlen je u „Elektroprenosu“ po konkursu na koji se prijavio i Košpić. Za Cvijanovićevu je sve prošlo kroz redovnu konkursnu proceduru.

Osim sina Željke Cvijanović u jedinoj zajedničkoj kompaniji dva entiteta zaposlena je i kćerka Zorana Tegeltije. Njima se posrećilo za razliku od onih koji čekaju na birou u Srpskoj, ali i za razliku od Duška Košpića kojem je za sada jedino ostalo da sačeka bilo kakav odgovor sa nivoa BiH.

Ako ga upšte i bude.

(BN TV)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Pokojna Mileva

07.04.2015 21:11

To su radna mesta za odabranu decu kao i za posebne

ODGOVORITE
Name

Đoda

07.04.2015 21:22

A najsmješnije je kad Željka izjavi kako je njen sin se pošteno prijavio na konkurs i odmah među njih sto primljen da radi,a u međuvremenu kao niko pojma nije imao čiji je sin!!!Izgleda da je neki vanserijski genije...

ODGOVORITE
Name

Edo , Slatina - Tuzla

07.04.2015 22:03

Kako se " nasi politicari " slazu , a nama " prodaju " mrznju !!

ODGOVORITE
Name

Nestvarna Stvarnost

07.04.2015 23:18

Nevjerovatno! Menadzment koji ne zna kakvim pravnim licem, odnosno poslovnim subjektom rukovodi treba hitno biti smjenjen. Misle da su "Institucija BiH", a stvarnost je: - Nigdje im nije odredjeno i napisano da su "Institucija BiH"! Nasuprot tome: 1. U samom nazivu i memorandumu im stoji da su Akcionrasko drustvo Elektroprenos BiH, 2. Osnovani su lex specialis Zakonom o osnivanju Akcionarskog drustva Elektroprenos BiH, sa svim elementima i sustinom akcionarskog drustva. Imaju Skupstinu akcionara, akcije, knjigu akcionara, vrijednost akcija, koliko akcija posjeduje koji entitet kao osnivaci ovog Akcionarskog drustva na nivou BiH itd, 3. U Statutu Akcionarskog drustva Elektroprenos BiH stoi da su Akcionarsko drustvo sa sjedistem u Banjoj Luci, u kojem je navedena sva sustina i svi elementi Akcionarskog drustva. 4. I jos, kud ne znaju sa cime rukovode, rade protivustavno (za jako velike novce), jer protivustavno oduzimaju pravo na zalbu, koje je garantovano Ustavom Republike Srpske-clan 16. 5. A, krse i medjunardne norme, jer pravo na zalbu, tj. pravni lijek je dato i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima i osnovnim slobodama-clan 13. Hitno smjena!!!

ODGOVORITE
Name

privatna kompanija elektroprenos

08.04.2015 06:11

Nedavno je okončan konkurs za prijem zaposlenika u Elektroprenos, a kako je "transparentno" i "zakonito" provedena procedura da čak ni učesnici konkursne procedure nisu mogli znati ime kandidata koji su primljeni za pojedina radna mjesta.

ODGOVORITE
Name

misliosam

08.04.2015 06:58

Pa zar SNSD ne mrzi ovu drzavu Bosnu i Hercegovinu; Zasto onda zaposljavaju djecu u drzavnim institucijama. Izgleda da im ta BiH nije toliko mrska kao sto se predstavlja.

ODGOVORITE
Name

Требиње

08.04.2015 12:48

Ма људи шта вам је то је приватна фирма и тамо се могу запослити само "најбоњи кадрови" нпр. министарска дјеца а сви остали су далеко испод.А ако наставите критиковати непотизам бијеле чизмице ће свог сина запослити у Владу као савјетника премијера, а то све је доказ да млади и "способни" у РС могу далеко догурати.

ODGOVORITE
Name

vesna

09.04.2015 07:00

Tesko je doci do pravde na nasim prostorima, postujem trud i entuzijazam u suprotstavljanju nepravdi.

ODGOVORITE