Гдје су сада "златни орлићи", прваци Европе 2013.?

Покорили су Европу, најавили огромне могућности, па се суочили са суровошћу фудбалског професионализма. Од генерације која обећава само је Митровић на путу “чилеанаца”.

Фудбал 08.04.2015 | 16:40
Гдје су сада "златни орлићи", прваци Европе 2013.?

Љубинко Друловић водио је ову сјајну генерацију, и даље не губи наду да би српски фудбал од његових некадашњих пулена и те како могао да има користи.

- Све су то још увек млади момци, имају тек 20 или 21 годину. Многи од њих су у иностранству, сусрели су се са огромном конкуренцијом. По мени, много боље за њих било је да су одиграли две-три године у нашем фудбалу, па потражили инострани ангажман - рекао је Друловић за "Блиц".

Митровић је искочио, био је и тада један од најистакнутијих појединаца.

- Мало шпицева је као Митровић. Зна да игра, има леву ногу, десну ногу, игру главом, леђима. Воли да ради на себи. Има све услове да постане један од најбољих нападача Европе. Притом, направио је добар избор са Андерлехтом, тамо је већ две године, даје голове у квалитетној лиги. Стандардни је члан А тима и његова каријера дефинитивно иде у добром правцу - истиче Љубинко Друловић.

Управо лош избор или лош тајминг представљају проблем талентованим играчима.

- Не можемо да кажемо да су Луковић са ПСВ-ом, Мелег са Ајаксом или Павловски са Портом лоше изабрали. То су изванредни клубови, на њима је да се наметну. На пример, Ђурђевић је у Витесеу, озбиљном холандском клубу у којем се одлично ради и који може да му представља праву одскочну даску за даљу каријеру. Милинковић-Савић је у Генку, придружио му се Чаврић. Сви они имају шансу да се докажу. Ко ће је искористити, то ћемо видети. Нека истраживања кажу да процентуално тек 20-25 посто играча из трофејних генерација направи врхунску каријеру.

Појединци су још увек у нашем фудбалу.

- Голмани Рајковић и Чупић у Звезди и ОФК Београду, Филиповић у Јагодини, Гаћиновић у Војводини - стандардни су. Па и Ожеговић у последње време у Борцу. Неко сазри у 23. или 24. години. Све су то добри момци.

Талентовани стручњак указује на неке детаље.

- Проблем нашег фудбала су односи са менаџерима, разним фондовима. Чим неко од тих младих играча покаже потенцијал, постаје интересантан. Због стања нашег фудбала брзо уследи одлазак, да ли због жеље играча или интереса клубова, менаџера. Зато је јако битна јачина породице и савети које ти играчи добијају, односно да ли ће препознати замке. Имамо доста примера да млади играчи нестану са првим већим зарађеним новцем. Не знају да изнесу тај притисак, као ни популарност, и онда се изгубе, рекао је на крају интервјуа за "Блиц" Љубинко Друловић.

Љубинку Друловићу истекао је уговор са Фудбалским савезом Србије 31. децембра.
- Вагам понуде, имам неке озбиљну контакте и верујем да ћу ускоро поново почети да радим - каже Друловић.

Коментари / 0

Оставите коментар