ДК: Срби, сви путеви воде у Буенос Аирес!

Ђоковић, Троицки, Типсаревић и Зимоњић, па ни Крајиновић, никада се нису пријавили за турнир у Буенос Ајресу. Овог пута нису имали избора, уписаће нови град у ком су одиграли такмичарски тенис.

Тенис 09.04.2015 | 18:00
ДК: Срби, сви путеви воде у Буенос Аирес!

Потврђено је: Аргентина – Србија за полуфинале Дејвис купа 2015. године у... Буенос Ајресу!

Ако је и било дилеме где ће “гаучоси” дочекати “орлове” 17, 18. и 19. јула, она је отклоњена овог уторка, када је Тениски савез Аргентине као место одигравања меча Светске групе одредио “Тецнополис” дворану у престоници.

Играће се на шљаци, коју Аргентинци у највећем броју случајева постављају својим гостима у култном такмичењу.

То ће наше тенисере, предвођене Новаком Ђоковићем, Виктором Троицким, Ненадом Зимоњићем и, надамо се, здравим и наоштреним Јанком Типсаревићем, одвести у још један град у ком ће одиграти званичне, такмичарске мечеве.

Ни Ђоковић, ни Троицки, ни Типсаревић, ни Зимоњић, па ни Филип Крајиновић, никада нису играли на АТП турниру у највећем аргентинском граду. Наступио је само Душан Лајовић, 2013. године.

Ипак, то Ђоковићу неће бити прва посета Буенос Ајресу, у ком је 2013. године, по завршетку сезоне, одиграо егзибициони меч против великог ривала Рафаела Надала.

Србија ће у јулу покушати да се реваншира Аргентини за пораз у Дејвис купу 2011. године, када су “гаучоси” предвођени здравим Хуаном Мартином Дел Потром искористили повреду Новака Ђоковића у “Комбанк арени” изборили пласман у финале, избацивши наш тим, који је у том тренутку био званични шампион.

Дел Потро, који се у последњих неколико сезона мучи с повредама и операцијама зглоба руке, недавно се вратио на терен и могуће је да ће предводити репрезентацију Аргентине, без обзира што је тренутно тек 555. на АТП листи. Када је здрав, он је свакако најбољи играч своје земље.

У овом тренутку, ипак, прве перјанице су Леонардо Мајер, 25. на планети, Хуан Монако (39), Дијего Шварцман (62), Карлос Берлок (65), а у првих 100 су још Федерико Делбонис (72) и Максимо Гонзалес (94).

Аргентина нема специфичне дубл играче, али има ватрену публику, која навија фудбалски, која свесно крши правила навијања на тениским мечевима и, такође, понекад прелази границу доброг укуса, што се видело ове зиме у првој рунди, против Бразила. Гостујући тенисери су се после елиминације у пет драматичних мечева, од којих је последњи морао да буде пребачен за понедељак, због мрака, и који је трајао шест сати и 42 минута...

Тада је Жоао Соуза поклекао у мечу са Мајером, а по повратку у земљу пожалио се да су га навијачи Аргентине вређали на расној основи ономатопејом мајмуна, упркос упозорења главног судије.

Коментари / 0

Оставите коментар