DK: Srbi, svi putevi vode u Buenos Aires!

Đoković, Troicki, Tipsarević i Zimonjić, pa ni Krajinović, nikada se nisu prijavili za turnir u Buenos Ajresu. Ovog puta nisu imali izbora, upisaće novi grad u kom su odigrali takmičarski tenis.

Tenis 09.04.2015 | 18:00
DK: Srbi, svi putevi vode u Buenos Aires!

Potvrđeno je: Argentina – Srbija za polufinale Dejvis kupa 2015. godine u... Buenos Ajresu!

Ako je i bilo dileme gde će “gaučosi” dočekati “orlove” 17, 18. i 19. jula, ona je otklonjena ovog utorka, kada je Teniski savez Argentine kao mesto odigravanja meča Svetske grupe odredio “Tecnopolis” dvoranu u prestonici.

Igraće se na šljaci, koju Argentinci u najvećem broju slučajeva postavljaju svojim gostima u kultnom takmičenju.

To će naše tenisere, predvođene Novakom Đokovićem, Viktorom Troickim, Nenadom Zimonjićem i, nadamo se, zdravim i naoštrenim Jankom Tipsarevićem, odvesti u još jedan grad u kom će odigrati zvanične, takmičarske mečeve.

Ni Đoković, ni Troicki, ni Tipsarević, ni Zimonjić, pa ni Filip Krajinović, nikada nisu igrali na ATP turniru u najvećem argentinskom gradu. Nastupio je samo Dušan Lajović, 2013. godine.

Ipak, to Đokoviću neće biti prva poseta Buenos Ajresu, u kom je 2013. godine, po završetku sezone, odigrao egzibicioni meč protiv velikog rivala Rafaela Nadala.

Srbija će u julu pokušati da se revanšira Argentini za poraz u Dejvis kupu 2011. godine, kada su “gaučosi” predvođeni zdravim Huanom Martinom Del Potrom iskoristili povredu Novaka Đokovića u “Kombank areni” izborili plasman u finale, izbacivši naš tim, koji je u tom trenutku bio zvanični šampion.

Del Potro, koji se u poslednjih nekoliko sezona muči s povredama i operacijama zgloba ruke, nedavno se vratio na teren i moguće je da će predvoditi reprezentaciju Argentine, bez obzira što je trenutno tek 555. na ATP listi. Kada je zdrav, on je svakako najbolji igrač svoje zemlje.

U ovom trenutku, ipak, prve perjanice su Leonardo Majer, 25. na planeti, Huan Monako (39), Dijego Švarcman (62), Karlos Berlok (65), a u prvih 100 su još Federiko Delbonis (72) i Maksimo Gonzales (94).

Argentina nema specifične dubl igrače, ali ima vatrenu publiku, koja navija fudbalski, koja svesno krši pravila navijanja na teniskim mečevima i, takođe, ponekad prelazi granicu dobrog ukusa, što se videlo ove zime u prvoj rundi, protiv Brazila. Gostujući teniseri su se posle eliminacije u pet dramatičnih mečeva, od kojih je poslednji morao da bude prebačen za ponedeljak, zbog mraka, i koji je trajao šest sati i 42 minuta...

Tada je Žoao Souza poklekao u meču sa Majerom, a po povratku u zemlju požalio se da su ga navijači Argentine vređali na rasnoj osnovi onomatopejom majmuna, uprkos upozorenja glavnog sudije.

Komentari / 0

Ostavite komentar