Пујол се враћа на терен?!

Неуморни Пујол завршава „продужени одмор“ и враћа се на терен?! Његова жеља је да потпише вишегодишњи уговор, тачније да професионалац буде и након навршене 40. године...

Фудбал 08.04.2015 | 19:20
Пујол се враћа на терен?!

Када је Карлес Пујол у мају прошле године одлучио да стави тачку на пребогату каријеру, Камп Ноу остао је у сузама. Мада, одлазак у пензију био је логичан сплет околности, посебно јер су последњих неколико година донекле обликовале бројне повреде колена, које је претпрео бивши капитен и легендарни ас Барселоне. Међутим, познат као терминатор међу штоперима, каталонски зид који се ретко рађа, велики борац у свету модерног фудбала, Пујол и у 37. години не планира да стане, већ ће узети копачке и кренути у нови „убилачки“ окршај са противничким голгетерима.

Према писању угледног каталонског листа Спорт, који је увек добро упознат са дешавањима у Барселони, Карлес Пујол би могао ускоро да се врати на терен! Али, не у дресу Барселоне, као што су се бројни навијачи каталонског гиганта у првом моменту можда понадали, већ ће његова каријера бити оживљења у Катару или Сједињеним Америчким Државама.

Наиме, Пујол је већ добио уносну понуду Колорадо Рапидса у МЛС лиги, чији би играч могао да постане ускоро. Исти лист наводи и да је 37-годишњи ас већ неко време у тренажном процесу, да се његово проблематично колено потпуно опоравило и да се Карлес осећа одлично. Помиње се и да се бројни клубови из Катара распитују за здравље популарног Каталонског зида, али жеља бившег репрезентативца Шпаније је да заигра „преко баре“ заједно са Џерардом, Каком, Виљом, Лампардом и бројним другим легендама европског и светског фудбала. Истиче се и да је његова жеља да потпише вишегодишњи уговор, тачније да професионалац буде и након навршене 40. године.

Последњу званичну утакмицу у Примери Пујол је одиграо у дресу Барселоне 3. марта прошле године против Алмерије на Ноу Кампу. Тада је такође постигао и погодак. После окончања каријере постао је асистент бившег спортског директора Барсе Андонија Зубизарете, али је већ у јануару ове године поднео оставку, непосредно пошто је чувени голман поднео оставку на ту позицију.

Коментари / 0

Оставите коментар