Pujol se vraća na teren?!

Neumorni Pujol završava „produženi odmor“ i vraća se na teren?! Njegova želja je da potpiše višegodišnji ugovor, tačnije da profesionalac bude i nakon navršene 40. godine...

Fudbal 08.04.2015 | 19:20
Pujol se vraća na teren?!

Kada je Karles Pujol u maju prošle godine odlučio da stavi tačku na prebogatu karijeru, Kamp Nou ostao je u suzama. Mada, odlazak u penziju bio je logičan splet okolnosti, posebno jer su poslednjih nekoliko godina donekle oblikovale brojne povrede kolena, koje je pretpreo bivši kapiten i legendarni as Barselone. Međutim, poznat kao terminator među štoperima, katalonski zid koji se retko rađa, veliki borac u svetu modernog fudbala, Pujol i u 37. godini ne planira da stane, već će uzeti kopačke i krenuti u novi „ubilački“ okršaj sa protivničkim golgeterima.

Prema pisanju uglednog katalonskog lista Sport, koji je uvek dobro upoznat sa dešavanjima u Barseloni, Karles Pujol bi mogao uskoro da se vrati na teren! Ali, ne u dresu Barselone, kao što su se brojni navijači katalonskog giganta u prvom momentu možda ponadali, već će njegova karijera biti oživljenja u Kataru ili Sjedinjenim Američkim Državama.

Naime, Pujol je već dobio unosnu ponudu Kolorado Rapidsa u MLS ligi, čiji bi igrač mogao da postane uskoro. Isti list navodi i da je 37-godišnji as već neko vreme u trenažnom procesu, da se njegovo problematično koleno potpuno oporavilo i da se Karles oseća odlično. Pominje se i da se brojni klubovi iz Katara raspituju za zdravlje popularnog Katalonskog zida, ali želja bivšeg reprezentativca Španije je da zaigra „preko bare“ zajedno sa Džerardom, Kakom, Viljom, Lampardom i brojnim drugim legendama evropskog i svetskog fudbala. Ističe se i da je njegova želja da potpiše višegodišnji ugovor, tačnije da profesionalac bude i nakon navršene 40. godine.

Poslednju zvaničnu utakmicu u Primeri Pujol je odigrao u dresu Barselone 3. marta prošle godine protiv Almerije na Nou Kampu. Tada je takođe postigao i pogodak. Posle okončanja karijere postao je asistent bivšeg sportskog direktora Barse Andonija Zubizarete, ali je već u januaru ove godine podneo ostavku, neposredno pošto je čuveni golman podneo ostavku na tu poziciju.

Komentari / 0

Ostavite komentar