Роналдо има зацртан још један циљ...

Срушити Месијев рекорд из сезоне 2011/2012! Аргентинац је тада постигао 50 голова, тако да Португалац мора још чак 14 пута да се упише у листу стрелаца!

Фудбал 08.04.2015 | 10:20
Роналдо има зацртан још један циљ...

Барселона или Реал? Лионел Меси или Кристијано Роналдо? Последњих година вечита дилема у Шпанији - ко ће освојити титулу и ко ће бити први стрелац Примере? Каталонци беже Мадриђанима четири бода исто колико Португалац бежи Аргентинцу у головима. Роналдо је у демолирању Гранаде (9:1) постигао чак пет комада и сад је дошао до „коте 36“, док је Меси остао без правог одговора против Селте из Вига (1:0) и остао на бројци од 32.

До краја сезоне остало је још девет кола. Девет прилика да и један и други помогну свом клубу у борби за титулу, уједно и себи да дођу до најбољег стрелца првенства Шпаније, али и Златне копачке Европе. Мотива на претек. Пре свега код Роналда.

Нападач Реала зацртао је себи још један циљ, а то је да постигне укупно 50 голова и изједначи рекорд колеге из Барселоне, коме је то пошло за ногом у сезони 2011/2012. Да ли је остварљиво? Статистика каже тешко! Роналдо је у минулих 26 кола просечно бележио 1,24 погодака по мечу, што значи да у преосталих девет утакмица мора да постигне 14 голова, а то значи скоро гол по мечу и три хет-трика. То му је до сада успело против Депортива, Елчеа, Атлетик Билбаа, Селте и Гранаде.

Реално је најближи томе да освоји 77. трофеј Пићићи.

Коментари / 0

Оставите коментар