Ronaldo ima zacrtan još jedan cilj...

Srušiti Mesijev rekord iz sezone 2011/2012! Argentinac je tada postigao 50 golova, tako da Portugalac mora još čak 14 puta da se upiše u listu strelaca!

Fudbal 08.04.2015 | 10:20
Ronaldo ima zacrtan još jedan cilj...

Barselona ili Real? Lionel Mesi ili Kristijano Ronaldo? Poslednjih godina večita dilema u Španiji - ko će osvojiti titulu i ko će biti prvi strelac Primere? Katalonci beže Madriđanima četiri boda isto koliko Portugalac beži Argentincu u golovima. Ronaldo je u demoliranju Granade (9:1) postigao čak pet komada i sad je došao do „kote 36“, dok je Mesi ostao bez pravog odgovora protiv Selte iz Viga (1:0) i ostao na brojci od 32.

Do kraja sezone ostalo je još devet kola. Devet prilika da i jedan i drugi pomognu svom klubu u borbi za titulu, ujedno i sebi da dođu do najboljeg strelca prvenstva Španije, ali i Zlatne kopačke Evrope. Motiva na pretek. Pre svega kod Ronalda.

Napadač Reala zacrtao je sebi još jedan cilj, a to je da postigne ukupno 50 golova i izjednači rekord kolege iz Barselone, kome je to pošlo za nogom u sezoni 2011/2012. Da li je ostvarljivo? Statistika kaže teško! Ronaldo je u minulih 26 kola prosečno beležio 1,24 pogodaka po meču, što znači da u preostalih devet utakmica mora da postigne 14 golova, a to znači skoro gol po meču i tri het-trika. To mu je do sada uspelo protiv Deportiva, Elčea, Atletik Bilbaa, Selte i Granade.

Realno je najbliži tome da osvoji 77. trofej Pićići.

Komentari / 0

Ostavite komentar