Суботић - Ауф Wиедерсехен!

Сада следе Арсенал или Јувентус? Српски дефанзивац је према незваничним информацијама одбио нови уговор и Борусија ће бити приморана да га прода на крају сезоне.

Фудбал 08.04.2015 | 09:40
Суботић - Ауф Wиедерсехен!

Дошло је време за смену генерација у Борусији из Дортмунда и крај Клопове шампионске генерације која је Милионерима донеле две титуле првака Немачке. Неки попут Гецеа и Левандовског су одавно напустили Дормтунд, неки попут Кагаве или Сахина су се покуњено вратили, а наредно лето би могао да буде и крај дугогодишњег штоперског тандеам Хумелс - Суботић.

Немачки ас је практичлно најавио одлазак, а на исти корак се изгледа одлучио и Суботић. Према незваничним информацијама, српски штопер је добио продужење уговора који му траје до лета 2016. године. То значи да ће Борусија бити приморана да прода Србина како се не би опекла као у случају Левандовског да га изгуби без обештећења.

Суботић није у форми у каквој је био пре две или три године и ово је можда и последња шанса Немаца да на њему извуку добро обештећење. Барата се сумама од 20.000.000 милиона евра што је за играча којем уговор истиче за годину дана вероватно максимална цена.

Бивши српски репрезентативац одавно одолева зову Премијер лиге и можда је време да се од следеће сезоне окуша на Острву. Манчестер Јунајтед се раније промињао као потенцијални купац, али од доласка Ван Гала те гласине су утихнуле јер Холанђанин жели Хумелса по сваку цену и тиме би завршио са куповином штопера.

Међутим, Арсенал важи за озбиљног кандидата. Суботић је одавно на списку Арсена Венгера и могао би да представља једно од круцијалних појачања за наредну сезону. Дугогодишњи тандем Меретзакер - Кошчијелни је вероватно одслужио своје, пошто би Француз могао да се врати у домовину док је Немац у силазној путањи каријере. Зимус је Венгер довео Габријела Паулисту из Виљареала, а од лета би волео да га види у тандему са Суботићем.

Ситуација са Суботићем није промакла ни Италијанима који пишу о опцији да Србин појача Јувентус. Ипак, преласком на формацију 4-4-2 код Алегрија, потреба за штопером у редовима Старе даме је сведена на минимум. Ту су зацементирани Кјелини и Бонући, Барзаљи је одлична алтернатива иако је у годинама, а наредног лета долази и суперталентовани Ругани који игра у Емполију као позајмљен играч Јувентуса. Ту су још Огбоина и Касерес. Не види се потреба Старе даме да троши новац на Суботића...

Коментари / 0

Оставите коментар