Subotić - Auf Wiedersehen!

Sada slede Arsenal ili Juventus? Srpski defanzivac je prema nezvaničnim informacijama odbio novi ugovor i Borusija će biti primorana da ga proda na kraju sezone.

Fudbal 08.04.2015 | 09:40
Subotić - Auf Wiedersehen!

Došlo je vreme za smenu generacija u Borusiji iz Dortmunda i kraj Klopove šampionske generacije koja je Milionerima donele dve titule prvaka Nemačke. Neki poput Gecea i Levandovskog su odavno napustili Dormtund, neki poput Kagave ili Sahina su se pokunjeno vratili, a naredno leto bi mogao da bude i kraj dugogodišnjeg štoperskog tandeam Humels - Subotić.

Nemački as je praktičlno najavio odlazak, a na isti korak se izgleda odlučio i Subotić. Prema nezvaničnim informacijama, srpski štoper je dobio produženje ugovora koji mu traje do leta 2016. godine. To znači da će Borusija biti primorana da proda Srbina kako se ne bi opekla kao u slučaju Levandovskog da ga izgubi bez obeštećenja.

Subotić nije u formi u kakvoj je bio pre dve ili tri godine i ovo je možda i poslednja šansa Nemaca da na njemu izvuku dobro obeštećenje. Barata se sumama od 20.000.000 miliona evra što je za igrača kojem ugovor ističe za godinu dana verovatno maksimalna cena.

Bivši srpski reprezentativac odavno odoleva zovu Premijer lige i možda je vreme da se od sledeće sezone okuša na Ostrvu. Mančester Junajted se ranije prominjao kao potencijalni kupac, ali od dolaska Van Gala te glasine su utihnule jer Holanđanin želi Humelsa po svaku cenu i time bi završio sa kupovinom štopera.

Međutim, Arsenal važi za ozbiljnog kandidata. Subotić je odavno na spisku Arsena Vengera i mogao bi da predstavlja jedno od krucijalnih pojačanja za narednu sezonu. Dugogodišnji tandem Meretzaker - Koščijelni je verovatno odslužio svoje, pošto bi Francuz mogao da se vrati u domovinu dok je Nemac u silaznoj putanji karijere. Zimus je Venger doveo Gabrijela Paulistu iz Viljareala, a od leta bi voleo da ga vidi u tandemu sa Subotićem.

Situacija sa Subotićem nije promakla ni Italijanima koji pišu o opciji da Srbin pojača Juventus. Ipak, prelaskom na formaciju 4-4-2 kod Alegrija, potreba za štoperom u redovima Stare dame je svedena na minimum. Tu su zacementirani Kjelini i Bonući, Barzalji je odlična alternativa iako je u godinama, a narednog leta dolazi i supertalentovani Rugani koji igra u Empoliju kao pozajmljen igrač Juventusa. Tu su još Ogboina i Kaseres. Ne vidi se potreba Stare dame da troši novac na Subotića...

Komentari / 0

Ostavite komentar