Чекићари сковали лудачки план за лето!

Велики Сем одлази, а мења га Бијелса уз буџет од 34.000.000 евра?! Само, шта ће на то рећи у Марсељу...?

Фудбал 08.04.2015 | 08:00
Чекићари сковали лудачки план за лето!

У Вест Хему сви се полако спремају за живот без Сема Алардајса, пошто ни два месеца пре званичног истека уговора са 60-годишњим менаџером управа Чекићара није спремна да уђе у преговоре и покуша да настави сарадњу која траје већ четири године. Да прича о незаинтересованости главних људи лондонског клуба није само тврдња без покрића говори и најновија вест која се појавила у бројним европским медијима - Чекићари су сковали лудачки план да на клупу доведу Марсела Бијелсу!

Човек који са Олимпиком из Марсеља још увек гаји наду да би у последњем моменту могао да зграби титулу испред водећег двојца – Лиона и ПСЖ-а, окарактерисан је као тренер који би игру Вест Хема могао да подигне на још виши ниво и подари му успехе сличне оним које је имао у Атлетик Билбау, сада и Олимпику...

Како наводе бројни острвски медији, руководећи кадрови Вест Хема одлучили су да се Алардајсу захвале на сарадњи због немогућности да екипу задржи у трци за европска такмичења. Чекићари су после одличног старта сезоне потпуно посрнули, а са једном победом у последњих десет утакмица у свим такмичењима пали су далеко испод Тотенхема, који држи последње место у Европи. Или можда није тако?

Енглески медији последњих дана пишу о томе да Вест Хем и даље има шансу да оде у Лигу Европе, чак и ако не буде међу шест најбољих екипа. Наиме, лондонски клуб би могао на основу европске регулативе о фер-плеју да добије своју шансу и другоразредном такмичењу. Три најбоље пласиране државе на УЕФА листи по овом параметру добијају по једно додатно место у Европи, а Енглеска се налази на позицији број три, с тим што је Вест Хем на врху листе клубова у Премијер лиги.

До краја шампионата играчи Вест Хема морали би да поведу рачуна о броју жутих и црвених картона, што би могло да им донесе велику награду на крају сезоне.

Али, то је превише коцкања, а јасно је и да се Марсељ много пита у целој причи о будућности Марсела Бијелсе, којем уговор истиче тек на крају следеће сезоне.

Иако је недостатак рада у Премијер лиги велики минус за 59-годишњег стручњака, Вест Хем му нуди нешто што Марсељ није, због чега је пред старт Лиге 1 оштро искритиковао управу Олимпика - буџет од 34.000.000 евра и поптуну слободу да доведе играче по жељи.

Коментари / 0

Оставите коментар