Čekićari skovali ludački plan za leto!

Veliki Sem odlazi, a menja ga Bijelsa uz budžet od 34.000.000 evra?! Samo, šta će na to reći u Marselju...?

Fudbal 08.04.2015 | 08:00
Čekićari skovali ludački plan za leto!

U Vest Hemu svi se polako spremaju za život bez Sema Alardajsa, pošto ni dva meseca pre zvaničnog isteka ugovora sa 60-godišnjim menadžerom uprava Čekićara nije spremna da uđe u pregovore i pokuša da nastavi saradnju koja traje već četiri godine. Da priča o nezainteresovanosti glavnih ljudi londonskog kluba nije samo tvrdnja bez pokrića govori i najnovija vest koja se pojavila u brojnim evropskim medijima - Čekićari su skovali ludački plan da na klupu dovedu Marsela Bijelsu!

Čovek koji sa Olimpikom iz Marselja još uvek gaji nadu da bi u poslednjem momentu mogao da zgrabi titulu ispred vodećeg dvojca – Liona i PSŽ-a, okarakterisan je kao trener koji bi igru Vest Hema mogao da podigne na još viši nivo i podari mu uspehe slične onim koje je imao u Atletik Bilbau, sada i Olimpiku...

Kako navode brojni ostrvski mediji, rukovodeći kadrovi Vest Hema odlučili su da se Alardajsu zahvale na saradnji zbog nemogućnosti da ekipu zadrži u trci za evropska takmičenja. Čekićari su posle odličnog starta sezone potpuno posrnuli, a sa jednom pobedom u poslednjih deset utakmica u svim takmičenjima pali su daleko ispod Totenhema, koji drži poslednje mesto u Evropi. Ili možda nije tako?

Engleski mediji poslednjih dana pišu o tome da Vest Hem i dalje ima šansu da ode u Ligu Evrope, čak i ako ne bude među šest najboljih ekipa. Naime, londonski klub bi mogao na osnovu evropske regulative o fer-pleju da dobije svoju šansu i drugorazrednom takmičenju. Tri najbolje plasirane države na UEFA listi po ovom parametru dobijaju po jedno dodatno mesto u Evropi, a Engleska se nalazi na poziciji broj tri, s tim što je Vest Hem na vrhu liste klubova u Premijer ligi.

Do kraja šampionata igrači Vest Hema morali bi da povedu računa o broju žutih i crvenih kartona, što bi moglo da im donese veliku nagradu na kraju sezone.

Ali, to je previše kockanja, a jasno je i da se Marselj mnogo pita u celoj priči o budućnosti Marsela Bijelse, kojem ugovor ističe tek na kraju sledeće sezone.

Iako je nedostatak rada u Premijer ligi veliki minus za 59-godišnjeg stručnjaka, Vest Hem mu nudi nešto što Marselj nije, zbog čega je pred start Lige 1 oštro iskritikovao upravu Olimpika - budžet od 34.000.000 evra i poptunu slobodu da dovede igrače po želji.

Komentari / 0

Ostavite komentar