Чех иде у Саутемптон?!

Саутемптону очајнички треба поуздан голман, Чеху минути - растанак са Челсијем могућ и пре лета? Свеци желе да позајмицом надокнаде одсуство повређеног Фрејзера Форстера. Тек на лето следи “отимачина“ највећих око врсног голмана.

Фудбал 07.04.2015 | 22:20
Чех иде у Саутемптон?!

"Он није човек, он је институција", рекао је једном приликом Жозе Мурињо говорећи о Петру Чеху, али у професионалном фудбалу никоме нија загрантовано место на терену. Тибо Куртоа је старијем колеги ове сезоне преотео место међу стативама Челсија. И Роман Абрамович је наводно увидео да се дугогодишњој љубави голмана и клуба ближи крај. Штавише, можда је и ближи него што је ико помислио.

Наиме, острвски медији пишу да би 32-годишњи ветеран могао да напусти Стамфорд Бриџ и пре летњег прелазног рока, пошто је Саутемптон наводно заинтересован за краткорочну, једномесечну позајмицу, којом би надокнадио одсуство тешког повређеног Фрејзера Форстера, који ће због проблема са коленом одсуствовати од четири до чак 12 месеци.

Било би то наравно само прелазно решење, пошто се сви слажу да је коначан растанак Чеха и Челсија неминован на крају сезоне, јер Мурињо сада форсира млађег Куртоу. Лето ће дакле обележити отимачина највећих клубова Европе за врсног голмана – најгласније се помиње Арсенал – и ту Саутемптон вероватно не би имао шта да тражи. Али краткотрајна сарадња могла би да се испостави као пун погодак. Саутемптону је очајнички потребан поуздан голман, Чеху се сигурно не допада на клупи.

Коментари / 0

Оставите коментар